Samsung anunță noi ecrane OLED care sporesc vizibilitatea la folosire în spații deschise

02.02.2021
Samsung anunță noi ecrane OLED care sporesc vizibilitatea la folosire în spații deschise

Samsung Display a dezvăluit o nouă generație de ecrane OLED, capabile să ofere o mai bună vizibilitate a imaginii la folosirea sub lumină solară naturală.

Ecranele OLED sunt în multe privințe superioare celor LCD, însă sunt dezavantajate în anumite situații. Mia ales în cazul textului și imaginilor redate pe fundal închis, vizibilitatea sub lumină solară directă poate de dorit. Samsung promite să corecteze acest aspect, adăugând în oferta de ecrane OLED soluții optimizate, capabile să ofere luminozitate crescută și o mai bună reproducere a culorilor.

Noua generație OLED poate fi întâlnită deja în echiparea telefoanelor Galaxy S21 Ultra 5G.

Potrivit descrierii oficiale, noile ecrane OLED ”folosesc un mecanism proprietar de emitere a luminii,  capabil să genereze tonuri de culoare mai intense și nivel cromatic superior la folosirea în spații deschise”. Compania precizează că inovațiile aduse permit obținerea unui rating Ambient Color Gamut de 73% pe scara DCI-P3, cât și o luminozitate maximă de peste 1500 nits.

Samsung OLED

Pentru obținerea acestor rezultate Samsung a dezvoltat noi compuși organici, ecranele OLED îmbunătățite ajungând în primă fază doar pe telefoane high-end cu 5G: „Deși poate fi utilizat cu multe tipuri de smartphone-uri, noul OLED de la Samsung este deosebit de potrivit pentru dispozitivele 5G, deoarece conferă o utilitate mai mare a dispozitivelor și, în acest sens, o valoare mai mare pentru consumatori”, a declarat Dennis Choi, vicepreședinte și șeful echipei de marketing a Samsung Display.

Deoarece creșterea luminozității maxime și îmbunătățirea lizibilității sub lumină solară au fost obținute prin optimizări care sporesc eficiența consumului de energie, este așteptat ca folosirea noului tip de ecran OLED să se reflecte și în autonomie mai bună a bateriei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult