Samsung pregătește o nouă ediție pentru Galaxy S20 FE

29.03.2021
Samsung pregătește o nouă ediție pentru Galaxy S20 FE

Ne-am aștepta ca următorul smartphone din gama „Fan Edition” de la Samsung să fie un nou Galaxy Note20, care să ofere performanță similară cu cea a flagship-urilor de anul trecut la un preț redus. Asta pentru că Samsung a declarat la momentul lansării Galaxy S20 FE că va lansa astfel de versiuni ale tuturor flagship-urilor sale din viitor. Totuși, zvonurile afirmă că de fapt următorul model FE este tot un Galaxy S20 obișnuit, cu un modem diferit.

Galaxy S20 FE a fost unul dintre cele mai bune telefoane din 2020

Anul trecut, Samsung a lansat două versiuni de Galaxy S20 FE: un model 4G, care folosea chipset-ul Exynos 990, la fel ca modelele S20 din Europa, și un model 5G, cu Snapdragon 865. Qualcomm a obligat toți producătorii de smartphone-uri să cumpere modelul Snapdragon 865 alături de modem-uri 5G, chiar dacă modem-ul X60 nu era integrat în procesor. În teorie, producătorii ar fi putut folosi și modem-uri 4G.

Iar exact asta pare să se întâmple cu noul model Galaxy S20 FE. Acesta va fi lansat pe piață cu Snapdragon 865, dar fără modem-ul 5G, înlocuind probabil în ofertă modelul cu Exynos 990 în anumite piețe. Probabil că acum că există alternativele Snapdragon 870 și Snapdragon 888, Qualcomm a renunțat la condiția de a vinde către producători procesorul din generația mai veche alături de un modem 5G.

Acest model Fan Edition ar putea fi ultimul de pe piață până spre toamnă, când este așteptat un Galaxy S21 FE pe piață. Este curios însă cum ar putea arăta un S21 FE în condițiile actuale. Galaxy Note20 nu a mai primit un FE pentru că modelul Note20 standard este deja un model „de compromis”, cu spate din plastic și ecran la 60 Hz.

În cazul seriei Galaxy S21, modelul de bază este mai ieftin și are de asemenea spate din plastic și nu include tehnologii mai avansate, precum un modul UWB. Singurul capitol unde ar mai putea fi făcute mici compromisuri ar fi camera foto, care ar putea renunța la filmarea 8K și la capabilitățile de zoom extins.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult