Samsung pregătește o versiune Galaxy A23 5G, bazată pe un chipset mai performant

27.06.2022
Samsung pregătește o versiune Galaxy A23 5G, bazată pe un chipset mai performant

Lansat încă din luna martie, Galaxy A23 a ajuns în magazinele din România cu prețul de 1549 lei, destul de mult pentru un telefon 4G. Galaxy A23 5G ar urma să corecteze acest neajuns, totodată livrând și ceva performanță în plus.

Parte din aceeași generație de chipseturi, Snapdragon 695 este doar o versiune ușor îmbunătățită a soluție SD 680, având ca principal element de atracție conectivitate 5G. Echipat cu nuclee Kryo 660 pe partea de CPU și un GPU din seria Adreno 619, noul SoC oferă performanțe cu 15%, respectiv 30% mai mari, comparat soluției folosite cu versiunea Galaxy A23 non-5G.

Identificată cu numele de cod SM-A236U, ediția pentru SUA a lui Galaxy A23 5G a apărut deja în catalogul Geekbench 5, afișând punctaje care confirmă nivelul de performanță și configurația enunțată mai sus.

Probabil că există și o ediție A23 5G destinată magazinelor europene, aceasta venind cel mai probabil fără suport 5G în spectrul mmWave, deocamdată neimplementat în țările UE.

Potrivit detaliilor adăugate scorului Geekbench, Galaxy A23 5G vine direct cu versiunea Android 12 în adaptare One UI. Telefonul este listat cu doar 4GB memorie RAM, însă acesta nu este un motiv de îngrijorare, versiunea 4G a telefonului ajungând în magazine și în echipare cu 6GB, respectiv 8GB memorie RAM.

Cu design asemănător seriilor Galaxy A din gama superioară, seria A23 se diferențiază însă prin folosirea unui ecran LCD mai puțin pretențios, încadrat de o ramă ceva mai lată și cu camera frontală decupată în stilul „picătură”. Este de așteptat să găsim același ecran  FHD+ cu diagonală 6.6” și rată de refresh la 90Hz, mai mult decât suficient pentru un smartphone modern.

Din păcate, în schimbul prețului cel puțin la fel de mare ca la modelul actual, Galaxy A23 5G ar urma să livreze doar o cameră principală de 50MP și cameră ultra-wide de 5MP (posibil 8MP), Samsung „umflând” lista de specificații cu încă o cameră macro de 2MP și senzor DoF tot de 2MP, cvasi-inutile. Nici camera frontală nu este prea grozavă, fiind limitată la rezoluția de 8MP. Un alt neajuns este că versiunea 4G a telefonului suporta doar filmare 1080p/30fps (față/spate), fiind șanse minime ca Samsung să fi modificat acest aspect.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult