Galaxy M23 ar putea veni cu un compromis important, față de versiunea A23

04.03.2022
Galaxy M23 ar putea veni cu un compromis important, față de versiunea A23

Diferențiată în primul rând prin capacitatea acumulatorului, considerabil mai mare la seria Galaxy M, alternativa Galaxy A nu a avut, până acum, alte compromisuri majore în afara grosimii carcasei și finisaje ceva mai ieftine. Potrivit listei preliminare cu specificații, Galaxy M23 va fi mai mult decât varianta cu acumulator mai mare a seriei Galaxy A23, telefonul intenționat în primul rând pentru piețele emergente (ex. India) diferind și la alte capitole esențiale, precum cel al performanțelor foto.

Țintind reducerea pe cât posibil a costurilor, producătorul sud-coreean ar urma să substituie senzorul de amprentă plasat sub ecran cu o soluție dispusă pe rama laterală. Până aici, pierderea nu e prea mare, dacă alternativa bazată pe tehnologii ceva ieftine se dovedește până la urmă a fi mai performantă. În schimb, compromisurile pregătite pe partea performanțelor foto ar putea să lase un gust amar fanilor Galaxy M.

Astfel, noul M23 ar urma să vină cu o cameră de 50MP (teoretic superioară celei de 48MP livrată pe modelul A23). În practică, ar fi vorba de un senzor cu performanțe inferioare, dezavantajele fiind resimțite mai ales în pozele obținute în condiții de lumină slabă. Ceilalți doi senzori au doar câte 8MP pentru camera ultra-wide și 2MP, funcția macro. La partea din față întâlnim o cameră cu rezoluție nespecificată, cel mai probabil nu mai mare de 22MP, cât est promis și pentru modelul A23.

Nu este clar dacă ecranul cu rezoluție FHD+ va avea tot tehnologie OLED, însă mutarea senzorului de amprentă sugerează mai degrabă opțiunea pentru o soluție de tip LCD, inferioară din punct de vedere al unghiurilor de vizibilitate și luminozitate nominală.

Samsung ar putea lansa Galaxy M23 în această primăvară, la scurt timp după modelul Galaxy M23, disponibilitatea și prețul la vânzare diferind de la o regiune la alta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult