Samsung pregătește pliabile din gama Galaxy Z FE, mai ieftine

25.08.2023
Samsung pregătește pliabile din gama Galaxy Z FE, mai ieftine

Încă de la debutul telefoanelor pliabile, acum mai bine de patru ani, utilizatorii au așteptat cu nerăbdare un model „accesibil”, pe lângă variantele cu specificații de flagship și prețuri pe măsură. În afară de recentul Razr 40 „standard”, lansat de Motorola la un preț mai mic, toate telefoanele pliabile au intrat pe piață la prețuri de peste 1.000 euro. Noi zvonuri sugerează însă că noi telefoane pliabile de la Samsung, încadrate în seria FE, ar putea fi la orizont.

Lansarea modelelor pliabile Galaxy Z FE este la cel puțin un an distanță

Tech_Reve, contul de pe rețeaua X care oferă din când în când astfel de informații neoficiale despre smartphone-uri, spune că Samsung testează deja cel puțin un model Galaxy Z FE. Noul telefon ar fi un model Fold sau Flip, sau poate este vorba chiar despre două modele, care ar folosi hardware mai modest decât modelele Flip6 și Fold6, așteptate anul viitor. De altfel, aceste modele ar putea fi lansate abia după următoarea generație de pliabile Samsung. Astfel, o lansare de pliabil „Fan Edition” ar avea loc, cel mai devreme, anul viitor, conform Tech_Reve.

Anterior, reprezentanții Samsung au declarat că se vor gândi la modele de pliabile mai accesibile abia după ce vor perfecționa modelele flagship. Acest lucru sugerează că Galaxy Z Flip6 și Fold6 vor atinge un nivel de rafinament al design-ului și funcționalității care va îndeplini, în sfârșit, viziunea pe care Samsung o avea atunci când a început să dezvolte astfel de dispozitive.

Conform Tom’s Guide, prețurile noilor pliabile FE vor fi mai accesibile, însă nu tocmai ieftine. Măcar unul dintre aceste modele va costa în jur de 800 de dolari americani, adică cu doar 200 dolari mai puțin decât cel mai recent model Flip. Având în vedere că și prețul oficial al lui Razr 40 este tot în jurul a 800 de euro, practic Samsung ajunge din urmă acest model, oferind o alternativă „mid-range” la un preț mai mic.

Momentan, Samsung plănuiește să lanseze un nou model FE în 2023: Galaxy S23 FE, echipat cu hardware-ul seriei S22.

sursa: X / Tom’s Guide

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult