Galaxy S23 FE, pregătit de Samsung drept răspuns pentru iPhone 15

23.08.2023
Galaxy S23 FE, pregătit de Samsung drept răspuns pentru iPhone 15

Se pare că răspunsul Samsung la lansarea iPhone 15 va fi mult așteptatul Galaxy S23 FE, dacă Yogesh Brar, leaker cunoscut pe rețeaua de socializare X, are dreptate în raport cu lista de speficiații și fereastra de lansare pentru acest model. Acesta a publicat o listă aproape completă a hardware-ului pentru noul Galaxy S23 FE, care confirmă, din nou, ceea ce știam deja despre telefon.

Samsung plănuiește să lanseze Galaxy S23 FE în preajma anunțului iPhone 15

Conform Brar, Galaxy S23 FE va fi lansat cândva în luna septembrie, deci ne putem aștepta să îl vedem pe piață cam în aceeași perioadă precum modelele iPhone 15 și 15 Pro de la Apple.

Știm deja că telefonul ar trebui să vină cu un design extrem de similar cu cel al modelului mid-range Galaxy A54, deci faptul că va integra un ecran de 6,4” cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 120 Hz nu este tocmai surprinzător. Ce este surprinzător însă este faptul că deși este un model din seria S23, acesta va fi livrat în două variante, cu procesoare mai vechi. Unul dintre modele va primi Snapdragon 8 Gen 1, iar celălalt Exynos 2200, practic procesoarele care au fost folosite pentru seria Galaxy S22 anul trecut.

Camerele foto vor fi de asemenea inferioare față de cele de pe seria S23. Senzorul principal de 50 megpixeli cu stabilizare optică ar putea oferi rezultate comparabile, însă camera de 8 megapixeli pentru obiectivul ultrawide și cea de 12 megapixeli pentru zoom, ar putea pune acest telefon pe o treaptă inferioară de performanță.

Acumulatorul de 4.500 mAh cu încărcare la 25W pare să fie adecvat pentru această configurație și zona mid-high în care se încadrează Galaxy S23 FE, iar încărcarea wireless va fi, de asemenea, oferită pe acest model, la fel ca în cazul modelelor S23, S23+ și Ultra. Telefonul va fi de asemenea rezistent la apă și praf.

Un avantaj major pe care Galaxy S23 FE îl va avea în piață în zona sa de preț și performanță va fi însă suportul software. Telefonul se lansează cu Android 13 și OneUI 5.1, dar va fi actualizat pentru 4 ani cu actualizări de sistem și 5 ani pentru actualizări de securitate. Astfel, la fel ca restul seriei Galaxy S23, acesta va putea fi actualizat până la Android 17.

Rămâne de văzut dacă prețul acestui telefon va fi unul atrăgător, mai ales acum, când Galaxy S23 și restul seriei de flagship-uri este pe piață de mai bine de jumătate de an, iar prețurile acestora au scăzut semnificativ. Anul trecut, când Samsung a lansat Galaxy S21 FE pe piață, acesta era mai scump decât un S21 „standard”, în ciuda anumitor dezavantaje evidente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult