Samsung pregăteşte smartphone-uri cu senzori foto de 20 MP

Samsung pregăteşte smartphone-uri cu senzori foto de 20 MP

Producătorul numărul unu de telefoane mobile nu putea să stea nepăsător în timp ce concurenţa se avântă pe piaţă cu modele ce oferă camere foto cu mulţi MP. Poate că Nokia nu este o ameninţare pentru producătorul asiatic, însă Sony va lansa în curând cel de-al doilea smartphone cu senzor foto de 20 MP. Aşa se face că acum aflăm de planurile Samsung pentru camerele foto ale modelelor de top ce vor fi lansate în 2014. Se pare că pentru Galaxy S5 ni se pregăteşte o cameră foto cu senzor de 16 MP, însă pentru modelele din a doua jumătate a anului viitor se lucrează la un modul foto cu 20 MP.

Noul senzor foto de 13 MP de la Samsung

Dacă nu eşti familiar cu senzori foto cu mulţi MP, s-ar putea să te entuziasmezi la auzul acestei veşti. În practică, un senzor cu o densitate mai mare de pixeli nu va oferi poze mai bune decât ale unuia cu mai puţini pixeli. Cu cât sunt mai mulţi pixeli, foarte mici, cu atât mai mult va apărea zgomotul de imagine, iar procesarea ulterioară nu face minuni. Sunt două modalităţi de-a îmbunătăţi sigur calitatea foto: să măreşti senzorul sau să pui mai puţin MP pe el. Exemplele practice sunt iPhone 5S de la Apple şi HTC One. Alternativa o aduce Nokia. Iei foarte mulţi MP şi îi prelucrezi în aşa fel încât să oferi o imagine foarte bună, dar cu rezoluţie mai mică.

Samsung Galaxy S4 - 13 MP, HTC One - 4 MP, Sony Xperia Z - 13 MP

Noi sperăm că Samsung va face acest lucru cu camera sa foto de 20 MP, oferind utilizatorilor posibilitatea de-a salva imagini de 5 MP, dar cu o calitate foarte bună. Şi nu, aici nu ne referim la simpla reducere a rezoluţiei din setările camerei foto, disponibilă la toate smartphone-urile actuale. În aplicaţia telefonului trebuie să fie introdus un algoritm special de procesare. Altfel, 20 MP nu reprezintă alteceva decât o tactică de marketing pentru cei care nu sunt informaţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News