Samsung pregătește trei telefoane pliabile pentru 2021, printre care și unul mai ieftin

04.12.2020
Samsung pregătește trei telefoane pliabile pentru 2021, printre care și unul mai ieftin

Samsung și-ar putea îmbogăți portofoliul de telefoane pliabile anul viitor cu încă trei modele, dacă informațiile publicate de publicația coreeană The Elec se dovedesc a fi adevărate. La fel ca anul acesta, producătorul sud coreean ar putea lansa versiuni îmbunătățite ale modelelor deja existente, alături de un prim model pliabil „Lite” sau „FE”, mai accesibil. De fapt aceste informații nu sunt tocmai noi, însă este prima dată când acestea provin de la o firmă de cercetare și nu sub formă de zvonuri.

Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Fold Lite/FE și Galaxy Z Flip2 vor fi următoarele telefoane pliabile Samsung

UBI Research este sursa acestor informații, care spune că Samsung pregătește ecrane OLED pliabile pentru trei dispozitive diferite. De altfel, acestea vor fi construite diferit, întrucât vor servi roluri diferite. În primul rând, avem un nou model clamshell. Cel mai probabil acesta se va numi Galaxy Z Flip2 și va continua în direcția de anul acesta. Galaxy Z Flip și Galaxy Z Flip 5G au beneficiat de hardware high-end, un design simplu și camere performante în raport cu concurența din piață.

Noul Flip2 va adopta un procesor din generația nouă, camere îmbunătățite și chiar și un ecran exterior mai mare. Ecranul pliabil va avea diagonală de 6,7”, conform UBI Research, în timp ce ecranul exterior crește de la 1,1” la 3”. Practic, telefonul nu va crește în dimensiuni și cel mai probabil, forma sa generală va fi la fel ca cea de anul trecut.

În cazul telefonului pliabil din gama Fold, Galaxy Z Fold3, informațiile ar sugera că va folosi un ecran exterior de 4”. Cel mai probabil acestea sunt eronate, întrucât deja Galaxy Z Fold2 beneficiază de un ecran exterior mare, de 6,2”. Ecranul interior pliabil de 7,6” ar trebui să folosească o nouă tehnologie, care permite atât utilizarea unui stylus S-Pen, cât și integrarea unei camere frontale în spatele panelului OLED. Este posibil ca acest model să adopte și o nouă sticlă pliabilă pentru protecția ecranului, întrucât plasticul moale de până acum ar fi imediat distrus de utilizarea alături de un stylus.

În cele din urmă, Samsung ar pregăti și un Galaxy Z Fold Lite sau FE, care ar adopta mai degrabă design-ul primului Galaxy Fold, cu ecran exterior mai mic. Totuși, acest model ar beneficia de aceleași dimensiuni ca Galaxy Z Fold3, însă ar putea fi semnificativ mai ieftin. Toate aceste modele ar trebui să folosească însă un strat de „ultra thin glass”, pentru protecție în plus.

Modelele Fold sunt programate să înlocuiască seria Note în oferta Samsung începând cu 2021.

sursa: The Elec

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult