Samsung pregăteşte un display UHD pentru dispozitive phablet

07.11.2014
Samsung pregăteşte un display UHD pentru dispozitive phablet

Deşi smartphone-urile cu display-uri QHD abia au început să apară pe piaţă, Samsung pregăteşte deja panouri şi mai performante. Zvonurile spun că producătorul corean are în dezvoltare un display de dimensiuni mari cu rezoluţie Ultra HD, ceva ce nici măcar piaţa de televizoare nu a avut încă timp să aducă în mainstream.

Aparent, noul display va măsura 5,9” în diagonală şi va fi bazat pe tehnologia Super AMOLED. Rezoluţia UHD (3842 x 2160 pixeli) va afişa astfel 700 de pixeli per inch, o densitate nemaivăzută pe display-uri de pe dispozitive mobile. Deşi momentan acest panou este doar în stadiu de proiect, Samsung pare să plănuiască introducerea lui pe liniile de producţie în luna august a anului viitor.

Informaţiile vin din partea surselor anonime ale site-ului Phone Arena, ceea ce le încadrează momentan în categoria zvon. Cu toate acestea, nu ar fi de mirat să vedem un asemenea display într-un produs Samsung din 2015. Având în vedere că producţia poate începe în August, este posibil ca următoarea generaţie de smartphone-uri Galaxy Note să beneficieze de rezoluţie UHD.

Nu este prima dată când auzim despre un display UHD pentru mobile realizat de Samsung. Anul trecut, compania a dezvăluit că lucrează la implementarea unui astfel de display într-un smartphone programat să apară în 2015. Coincidenţa este prea mare pentru a fi ignorată în această situaţie, iar informaţiile despre dorinţa companiei rivale LG de a realiza display-uri cu densitate de 600 şi 700 pixeli per inch probabil că vor accelera procesul de dezvoltare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult