Samsung pregăteşte un Galaxy Nexus mai performant

22.08.2012
Samsung pregăteşte un Galaxy Nexus mai performant

Actualul Samsung Galaxy Nexus (GT-I9250), lansat acum mai bine de opt luni, va primi în următoarele săptămâni un mic upgrade, venit sub forma unui procesor mai rapid şi camere foto cu performanţe îmbunătăţite.

Samsung GT-I9260 vs GT-I9250

Samsung GT-I9260 păstrează acelaşi ecran Super AMOLED de 4.65, dar sub capotă ascunde un procesor dual-core cu frecvenţă crescută la 1.5 GHz şi un set actualizat de dotări. Camerele foto de 5 MP şi 1.3 MP, percepute ca fiind principalele puncte slabe pentru actualul Galaxy Nexus, sunt înlocuite cu versiuni mai performante de 8 MP şi 1.9 MP. Suplimentar, spaţiul de stocare intern limitat la 16 GB va putea fi extins prin ataşarea unui card de memorie microSD. Totuşi, rămâne de văzut dacă decizia includerii unui slot pentru card de memorie se va materializa în produsul finit, Google refuzând în trecut astfel de dotări motivând că doreşte păstrarea cât mai ordonată a colecţiei de fişiere. Sistemul de operare livrat este Android 4.1 Jelly Bean.

La fel ca şi predecesorul său, lansat în luna noiembrie a anului 2011, noul smartphone din seria Galaxy Nexus (GT-I9260) este aşteptat în această toamnă, încadrat la un preţ similar sau mai mic decât versiunea pe care o înlocuieşte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult