Samsung pregătește un model Galaxy Fold cu ecran pliabil pe două laturi, mult mai spațios

31.08.2021
Samsung pregătește un model Galaxy Fold cu ecran pliabil pe două laturi, mult mai spațios

Deși are ca principal atu spațiul suplimentar câștigat, ecranul pliabil de pe actuala generație Galaxy Fold are un mare dezavantaj, rata de aspect obținută nefiind deloc potrivită pentru vizionarea de filme.

Practic, ai de ales între două rele. Fie vizionezi clipuri video cu ecranul pliat, redate cu benzi negre verticale, dispuse pe stânga și dreapta ecranului orientat în poziție orizontală. Sau vizionezi clipuri video cu ecranul pliabil în modul extins, cu benzi negre și mai mari, dispuse de data asta pe orizontală, indiferent de orientarea ecranului. Aflat deocamdată la stadiul de prototip, un nou model Galaxy Fold ar urma să rezolve această problemă schimbând rata de aspect aproape pătrată cu una mai apropiată de formatul wide-screen.

Deși Samsung nu oferă un termen de lansare, cert este că tehnologia ecranelor pliabile a atins deja un nivel de maturitate la care adăugarea unei a doua zone de pliere ar putea să nu compromită atât de tare fiabilitatea produsului finit, viabilitatea unui astfel de dispozitiv fiind mai degrabă decisă pe baza altor criterii, cum ar fi grosimea și greutatea carcasei, dar mai ales ergonomia unui telefon care se pliază precum un acordeon.

Prezentat la expoziția IMID 2021 (International Meeting for Information Displays), noul format de ecran dublu-pliabil este în mod clar mult mai potrivit pentru vizionarea clipurilor YouTube, benzile putând fi eliminate fără a tăia prea mult din imagine.

Probabil, indiciu pentru stadiul unui prototip foarte timpuriu, clipul distribuit de Samsung nu demonstrează modul de pliere a ecranului, dispozitivul apărând doar expus în modul parțial pliat.

Deși, prezentarea sa este un bun exercițiu de PR pentru Samsung, este foarte posibil ca designul Galaxy Fold cu ecran dublu-pliabil să nu vadă niciodată lumina zilei ca și produs comercial, existând deja o tehnologie alternativă mult mai interesantă – ecranele rulabile. Acestea pot fi ajustate pentru a lua exact rata de aspect a conținutului redat, fără complicațiile unui dispozitiv cu zone multiple de pliere a ecranului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult