Samsung pregăteşte un nou dispozitiv Galaxy Active, rezistent la şocuri

01.08.2019
Samsung pregăteşte un nou dispozitiv Galaxy Active, rezistent la şocuri

Seria Samsung Galaxy Active s-a bucurat de câteva modele de succes de-a lungul anilor, cel mai recent model fiind S8 Active, o alternativă cu carcasă mai rezistentă şi ecran plat la flagship-ul companiei sud coreene din urmă cu doi ani. Aceasta a dispărut subit în ultimii doi ani, însă există o posibilitate ac aceasta să se întoarcă foarte curând, cu câteva modificări importante. În loc să folosească platforma S10, noul Samsung Galaxy Active va beneficia de hardware mai modest şi probabil un preţ mai mic.

Conform Android Headlines, Samsung va lansa un nou model Galaxy Active în viitorul apropiat, fără ca acest dispozitiv să poarte şi numele „S10”. Acesta va folosi un display de 5,2” cu rezoluţie QHD (2.560 x 1.440 pixeli), cameră principală cu un singur senzor de 12 megapixeli, cameră frontală de 8 megapixeli, senzor de amprentă capacitiv pe partea din spate şi un chispet Exynos 9610.

Spre diferenţă de modelele mai recente de la Samsung, echipate cu baterii mai mici, noul Galaxy Active ar putea beneficia de un acumulator de 4.500 mAh, butoane fizice pentru navigaţie (home, back şi recent) şi un software învechit. Android Headlines susţine că acest model va fi livrat cu Android 8.1 Oreo şi interfaţa Samsung Experience, nu cu noul One UI bazat pe Android 9.0 Pie.

Toate acestea sugerează că vom avea de a face cu un dispozitiv Samsung din gama mid-range, la un preţ mai mic decât cel al flagship-urilor recente, care se apropie de 1.000 de euro. Avantajul unui astfel de dispozitiv va fi utilizarea lui fără necesitatea de a folosi o husă de protecţie şi rezistenţa sporită în cazul unui accident. Desigur, sticla de pe ecran va putea fi în continuare spartă în cazul unui impact direct, însă carcasa din plastic şi metal sugerează că ar putea rezista unor căzături „obişnuite”.

Un model de telefon similar cu cel din imaginile de mai sus a fost văzut şi la Mobile World Congress 2019, însă Samsung nu a vorbit într-o manieră oficială despre el. Nu în ultimul rând, FCC, autoritatea care aprobă pentru vânzare dispozitivele electronice pe teritoriul Statelor Unite, a certificat un dispozitiv Samsung numit G899 cu numărul de model „SM-G889A” la începutul lunii iulie, foarte similar cu descrierile lui Galaxy Active.

Design-ul prezentat în imaginile publicate de Android Headlines pare puţin „retro”, fiind mai apropiat de cel al dispozitivelor Galaxy S6 şi S7 decât de cel recent al seriilor S8-S10. Nu este clar însă la ce preţ va fi introdus noul telefon, însă data de lansare „creionată” momentan pare să fie 9 august, la 2 zile după dezvăluirea oficială a modelelor Galaxy Note10.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult