Samsung anunţă Galaxy S8 Active, o versiune cu ecran plat a modelului original

Samsung anunţă Galaxy S8 Active, o versiune cu ecran plat a modelului original

Samsung Galaxy S8 Active a fost confirmat în mod oficial şi pare să fie exact ceea ce ne aşteptam. Noul dispozitiv de la Samsung reprezintă o versiune mai rezistentă la şocuri şi mai puţin curbată a lui Galaxy S8, fiind echipat în schimb cu toate funcţiile şi componentele modelului original. Acesta este singurul model S8 care nu vine cu celebrul „Infinity Display”, fiind înconjurat pe laterale de o ramă subţire.

Construcţia lui Galaxy S8 Active este realizată într-un mod similar cu cel al lui Galaxy S8 standard. Vrobim despre un smartphone cu sticlă pe ambele părţi (Gorilla Glass 5), cu ramă metalică şi cu colţuri cauciucate, care să absoarbă şocurile. Ambele părţi ale telefonului sunt însă plate, lucru care ar trebui să ajute la rezistenţa la căzături. Desigur, Samsung nu spune că acesta ar putea scăpa nevătămat în urma şocurilor, însă sugerează că ar fi mai rezistent decât un S8 normal. De asemenea, în urma căzăturilor, compania avertizează utilizatorii că vor rămâne urme precum zgârieturi, crăpături sau îndoituri pe carcasă. Asemeni S8 normal, noul S8 Active este rezistent la apă şi praf, fiind certificat la standardele IP68.

Galaxy S8 Active beneficiază de un buton dedicat pentru Bixby, un senzor de amprentă pe partea din spate, lângă cameră, şi de un acumulator sensibil mai mare. Dispozitivul beneficiază de un acumulator de 4.000 mAh, în comparaţie cu cel de 3.000 de pe S8 standard. În rest, configuraţia hardware este identică, modelul pentru SUA urmând a fi echipat cu chipset-ul Snapdragon 835 de la Qualcomm, 4 GB memorie RAM şi o cameră foto de 12 megapixeli.

Telefonul va fi lansat în America exclusiv prin operatorul AT&T pe data de 11 august, preţul său fiind strâns legat de planul tarifar ales. Momentan, Samsung nu a făcut un anunţ în legătură cu S8 Active pentru restul lumii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult