Samsung pregăteşte un nou smartphoine cu clapetă: W2018

21.11.2017
Samsung pregăteşte un nou smartphoine cu clapetă: W2018

Samsung este probabil ultimul producător de top care încă dezvoltă smartphone-uri „cu clapetă”. După Leader 8, lansat în vara acestui an în China, compania pregăteşte şi un nou model numit W2018, un nou smartphone clamshell, inspirat de designul noilor dispozitive Galaxy S8 şi Note8, cu hardware de top, într-un corp neobişnuit pentru zilele noastre. Deşi Samsung nu a anunţat în mod oficial acest dispozitiv, acesta a apărut într-un clip de prezentare detaliat pe Weibo, populara reţea de socializare din China.

Samsung W2018 pare să fie un upgrade modest faţă de Leader 8 şi modelele W din anii trecuţi când vine vorba despre design. Spatele dispozitivului este „împrumutat” de la S8 şi Note8, cu un senzor de amprentă poziţionat lângă camera foto, însă având în vedere dimensiunile dispozitivului, utilziatorii îl vor putea utiliza într-un mod mult mai confortabil.

La interior, W2018 integrează două display-uri AMOLED Full HD de 4,2”, ambele echipate cu panouri tactile. Procesorul folosit pentru acest model este celebrul Snapdragon 835 de la Qualcomm, cel mai puternic chipset disponibil pe smartphone-urile cu Android, în timp ce la capitolul RAM avem de a face cu 6 GB. Capacitatea de stocare internă este identică cu cea de pe Galaxy S8 şi Note8, în timp ce acumulatorul de 2.300 mAh poate părea mic, însă display-urile mai mici şi rezoluţia scăzută ar putea ajuta la conservarea energiei. Nu în ultimul rând, se zvoneşte că W2018 de la Samsung va beneficia şi de încărcare wireless.

Lansarea lui W2018 este aşteptată pe 1 decembrie, telefonul urmând să fie produs exclusiv pentru comercializare pe teritoriul Chinei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult