Samsung pregăteşte un smartphone flexibil

23.09.2011
Samsung pregăteşte un smartphone flexibil

Galaxy Skin este primul smartphone flexibil din lume, echipat un un ecran AMOLED de 4 inch şi sistem de operare Android.

Samsugn Galaxy Skin

Smartphone flexibil ? Odinioară am fi crezut că numai în filmele SF am putea vedea aşa ceva. Ei bine nu. Samsung ne-a dovedit că se poate şi în lumea reală, creând modelul Galaxy Skin, un smartphone care poate fi îndoit în fel şi chip, dar cu toate astea este suficient de rezistent încât să poată supravieţui şi unei lovituri de ciocan.

Samsugn Galaxy Skin este echipat cu un ecran AMOLED flexibil, ce măsoară 4 inch în diagonală şi afişează imagini la rezoluţie 800 x 480 pixeli.

Samsugn Galaxy Skin

Piesa de rezistenţă, ecranul AMOLED flexibil este deja produs în fabricile Samsung, însă telefonul Galaxy Skin va intra în producţie de masă abia din primăvara anului viitor, urmând să fie lansat undeva în perioada verii.

Din informaţiile descoperite până acum, aflăm că noua varietate flexibilă de ecrane AMOLED consumă mai puţină energie decât cele folosite în prezent, însă reuşesc să ofere un nivel de luminozitate şi calitate a imaginii comparabil celor clasice, rigide.

În ciuda folosirii unei carcase flexibilă şi extrem de subţire, Samsung Galaxy Skin promite să ofere specificaţii de top.

Samsugn Galaxy Skin

Lista încă incompletă cu specificaţii cuprinde un procesor la 1.2 GHz, 1GB memorie RAM, cameră frontală cu rezoluţie VGA şi o cameră foto de 5MP.

Camera foto suportă autofocus şi oferă o serie de facilităţi cel puţin interesante, cum ar fi suport pentru poze panoramice, mod autoportret şi funcţie de filmare stop motion.

Pe partea de conectivitate avem suport Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n şi USB 2.0.

Sistemul de operare instalat va fi Android Jellybean, succesor pentru încă nelansatul Ice Cream Sandwich. Acesta ar putea fi livrat de Google într-o versiune adaptată pentru ecrane flexibile, numită Andoroid Flexy.

Samsung Galaxy Skin promite să fie primul smartphone care abandonează formatul clasic al telefonului mobil pentru ceva nemaiîntâlnit până acum.

Dacă un astfel de produs este real, iar Samsung este compania ce va pioniera noul format de telefon, atunci Apple ar putea avea în sfârşit parte de competiţie serioasă pentru gama iPhone, dar nu şi patentele prin care să poate imita noul format de prezentare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News