Samsung pregătește un smartphone pliabil cu preț de 800 dolari. Când ar putea fi lansat

02.07.2022
Samsung pregătește un smartphone pliabil cu preț de 800 dolari. Când ar putea fi lansat

Samsung deja este principalul furnizor de ecrane pliabile din piață, așa că de ce nu ar folosi experiența dobândită pentru a „lua fața” celorlalți producători smartphone, lansând un telefon pliabil cu preț incredibil de mic

Samsung și noțiunea de telefoane ieftine nu sunt neapărat sinonime. Dar în cazul telefoanelor pliabile, producătorul sud-coreean se află deja într-o poziție dominantă, lansarea a încă un produs foarte bun și cu preț de nerefuzat putând scoate din joc pe mulți dintre rivalii de mai mică anvergură, transformând Samsung într-un veritabil Apple al telefoanelor pliabile.

Deși, în ultimii ani numeroase companii s-au căznit să aducă pe piață astfel de dispozitive, niciunul nu a reușit să convingă așa cum au făcut-o produsele Samsung. În mod inevitabil, mai toate au s-au confruntat cu probleme similare: prețuri mari, platformă software improvizată, margini groase în jurul ecranelor și probleme de fiabilitate. Ce-i drept, nici fanii Samsung nu sunt scutiți de vizitele dese la garanție, sau după caz, reparații costisitoare în regie proprie. Totuși, Samsung pare că a găsit rețeta „optimă” pentru telefoane pliabile, începând cu hardware-ul cu nivel de calitate peste media pieței, trecând prin partea de software care deja este cea mai bună din industrie, până la strategia de marketing și imaginea de brand, care inspiră mai multă încredere decât „restul”.

Însă pentru ca idealul telefoanelor pliabile și ieftine să se materializeze este nevoie de ceva în plus, Samsung lucrând la o nouă interpretare a ecranelor pliabile, care să livreze funcționalitatea promisă într-un buget mai redus. Ideală, fără compromisuri majore pe partea de fiabilitate.

În prezent, ecranele telefoanelor pliabile sunt realizate prin laminarea mai multor straturi de materiale. Acest proces este foarte costisitor și lent, mai ales când între fiecare strat de materiale intră și un o bandă de adeziv. Planul este ca acest strat de adeziv, care adaugă grosime și costuri în producție, să fie înlocuit cu o soluție de adeziv transparent în formă lichidă, care poate fi aplicat asemeni unui spray între straturi.

În consecință, grosimea panelului va fi mai mică, iar Samsung va folosi mai puține materiale în producție. Totodată, produsul va fi mai rapid de asamblat, lucru care ar scădea și mai mult costurile de producție. Marginile ecranelor ar fi de asemenea mult mai subțiri, iar anumite părți ale procesului de fabricație ar putea scădea costurile de 10 ori față de ceea ce vedem în prezent.

Samsung ar fi comandat deja echipamentele necesare pentru a aplica noua metodă de producție pe ecranele pliabile din generațiile următoare, urmând să pornească o producție de test în fabrica sa din Vietnam.

Pentru clienți, acest nou proces de fabricație este important pentru că ar putea aduce pe piață telefoane pliabile mult mai ieftine, de dimensiuni mai mici și cu design mai atrăgător. Un alt aspect avantajos din punct de vedere al design-ului ar fi decupajul pentru camerele frontale, care este mai precis și mai rapid folosind noua metodă.

Probabil că odată cu producția în serie a noilor ecrane, atât Samsung, cât și clienții de componente vor putea scoate pe piață telefoane pliabile accesibile și modele multiple. Totuși, cel puțin în primă etapă, Samsung va avea întâietate în lansarea unui astfel de produs. Potrivit surselor din industrie, noul pliabil Samsung va fi inițial livrat pentru piața locală din Coreea de Sud, în serie limitată și la un preț echivalent sumei de 775 dolari. Dacă la această etapă nu apar probleme majore, am putea vedea o ofertă mai largă de telefoane pliabile Samsung cu preț sub 1000 dolari, lansate pentru piețele globale în preajma anului 2024.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult