Telefoanele pliabile cu ecrane de la Samsung ar putea deveni în curând semnificativ mai ieftine

22.06.2022
Telefoanele pliabile cu ecrane de la Samsung ar putea deveni în curând semnificativ mai ieftine

Samsung este principalul producător de ecrane pliabile din piață, păstrând o mare parte din producție pentru uz intern, dar oferindu-le și partenerilor acces la aceste tehnologii. Astfel, în ultimii ani, mai multe companii au adus pe piață astfel de dispozitive, însă majoritatea s-au confruntat cu probleme similare: prețuri mari și margini groase în jurul ecranelor. Se pare că Samsung a descoperit o nouă metodă de a produce ecrane OLED flexibile, care ar putea aduce prețuri mai mici și un design mai compact, fără margini groase pe laterale.

Samsung testează o nouă tehnologie de ecrane pliabile

În prezent, ecranele telefoanelor pliabile sunt realizate prin laminarea mai multor straturi de materiale. Acest proces este foarte costisitor și lent, mai ales când între fiecare strat de materiale intră și un o bandă de adeziv. Planul este ca acest strat de adeziv, care adaugă grosime și costuri în producție, să fie înlocuit cu o soluție de adeziv transparent în formă lichidă, care poate fi aplicat asemeni unui spray între straturi.

În consecință, grosimea panelului va fi mai mică, iar Samsung va folosi mai puține materiale în producție. Totodată, totul va fi mai rapid de asamblat, lucru care ar scădea și mai mult costurile de producție. Marginile ecranelor ar fi de asemenea mult mai subțiri, iar anumite părți ale procesului de fabricație ar putea scădea costurile de 10 ori față de ceea ce vedem în prezent.

Samsung ar fi comandat deja echipamentele necesare pentru a aplica noua metodă de producție pe ecranele pliabile din generațiile următoare, urmând să pornească o producție de test în fabrica sa din Vietnam.

Pentru clienți, acest nou proces de fabricație este important pentru că ar putea aduce pe piață telefoane pliabile mult mai ieftine, de dimensiuni mai mici și cu design mai atrăgător. Un alt aspect avantajos din punct de vedere al design-ului ar fi decupajul pentru camerele frontale, care este mai precis și mai rapid folosind noua metodă.

Probabil că odată cu producția în masă a acestor noi ecrane, atât Samsung, cât și partenerii săi vor putea scoate pe piață telefoane pliabile accesibile și modele multiple. În prezent, opțiunile sunt rezervate doar către clienții de telefoane premium.

sursa: The Elec

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult