Samsung pregătește un upgrade pentru camerele Galaxy Z Fold4

18.11.2021
Samsung pregătește un upgrade pentru camerele Galaxy Z Fold4

Samsung a lansat deja trei generații de smartphone-uri cu ecrane pliabile, însă aceste dispozitive încă nu au ajuns la mase. Noile Galaxy Z Fold3 și Z Flip3 reușesc însă să rezolve multe dintre problemele variantelor anterioare, în special atunci când vine vorba despre durabilitate, iar generația de anul următor ar putea rezolva o altă problemă: performanța camerelor, care ar putea fi semnificativ îmbunătățită. Cel puțin parțial.

Galaxy Z Fold4 va beneficia de un sistem de camere mai performant

Galaxy Z Fold3 este primul smartphone de la Samsung echipat cu o cameră foto sub ecran. Aceasta este însă prezent doar la interior, în spatele ecranului pliabil, iar zona în care camera este amplasată este foarte evidentă în utilizare. Iar calitatea fotografiilor și filmărilor este clar inferioară camerei de pe exterior, care folosește un tradițional „hole punch”.

Conform informațiilor neoficiale recente, Galaxy Z Fold4 va adopta tehnologia camerelor ascunse și pe ecranul exterior. Astfel, telefonul pliabil din 2022, va avea două camere frontale în spatele ecranelor. Asta sugerează că următorul model nu va fi foarte potrivit pentru selfie-uri pe aceste camere. Din fericire, pot fi folosite camerele principale pentru selfie-uri, folosind ecranul exterior pe post de „oglindă”.

Iar camerele principale ar putea fi în sfârșit la un nivel „flagship”. Camerele de pe seria Galaxy Z Fold au folosit modele mai vechi, precum cele de pe seria Glaaxy S10, cu senzori de 12 megapixeli, zoom 2x și lentile mai simple. Galaxy Z Fold4 ar putea împrumuta tehnologiile de pe modele mai recente, cu rezoluții înalte, filmare 8K și zoom mai performant, în ton cu seria Galaxy S22.

Galaxy Z Flip4 va fi un upgrade mai modest

Conform Tron, leaker cunoscut în mediul online, Samsung ar putea folosi baterii similare cu generația anterioară, lucru care nu este tocmai îmbucurător, autonomia fiind cea mai mare problemă a seriei Galaxy Z din 2021. De asemenea, o nouă balama mai ușoară ar putea face telefoanele mai plăcute în utilizare.

Referitor la Galaxy Z Flip4, se pare că Samsung ia în considerare implementarea unei camere sub ecran și pe acest model. Totuși, există prototipuri și cu hole punch, deci decizia finală nu a fost încă luată. Dimensiunile noilor ecrane ar putea rămâne însă neschimbate, la fel și dimensiunile exterioare ale dispozitivelor.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult