Samsung prezintă Exynos 9610. Ar putea debuta pe următorul Galaxy A cu filmare 4K şi slow-motion

22.03.2018
Samsung prezintă Exynos 9610. Ar putea debuta pe următorul Galaxy A cu filmare 4K şi slow-motion

Samsung a anunţat un nou chipset mid-range pentru smartphone-uri, care va aduce câteva dintre capabilităţile posibile până de curând doar pe dispozitive de top, către un segment de piaţă mai sensibil la preţ. Acesta se numeşte Exynos 9610 şi face parte din seria de chipset-uri Exynos 7. Pe lista de capabilităţi noi intră procesarea de imagine care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială şi slow-motion la 480 de cadre pe secundă.

Noul Exynos 9610 este bazat pe aceeaşi arhitectură pe 10nm precum modelul high-end 9810, care se găseşte în versiunea europeană a lui Galaxy S9. Acesta beneficiază de patru nuclee Cortex-A73 la 2,3 GHz şi patru nuclee Cortex-A53 la 1,6 GHz, o configuraţie nu foarte depărtată de ceea ce găseam în chipset-uri de top în urmă cu numai câţiva ani. Acesta integrează şi un GPU Mali-G72 MP3, cât şi un modem LTE Cat13 cu 600 Mbps download şi 150 Mbps upload.

Desigur, camerele foto sunt din ce în ce mai importante pentru utilizatorii de smartphone-uri, iar noul chipset încearcă să satisfacă nevoile din ce în ce mai exigente de pe segmentul mid-range. Acesta poate să funcţioneze cu sisteme dual-camera în configuraţii de până la 16 + 16 megapixeli, beneficiază de un sistem AI care calculează setările automate mai rapid şi procesează apoi fotografiile, in timp ce funcţiile de filmare sunt la nivelul modelelor de top. Filmările în slow-motion la rezoluţie Full HD ating 480 de cadre pe secundă, în timp ce filmările 4K pot atinge 120 cadre pe secundă. Momentan nicun smartphone de pe piaţă nu filmează în 4K la 120 FPS.

Acest chipset va intra în producţie la jumătatea anului 2018 şi este foarte posibil să îl vedem în dispozitivele din generaţia următoare a gamei Galaxy A, cât şi pe smartphone-uri produse de Meizu, acesta fiind singurul alt producător care foloseşte chipset-uri Exynos, în afară de Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult