Samsung prezintă Galaxy M, prima sa serie de telefoane cu ecran decupat

14.01.2019
Samsung prezintă Galaxy M, prima sa serie de telefoane cu ecran decupat

Samsung s-a ferit anul trecut de design-ul cu „notch”, ba chiar s-a lăudat cu faptul că telefoanele sale afişează întreaga imagine, fără părţi lipsă. În cadrul conferinţei pe care compania a ţinut-o la San Francisco toamna trecută însă, compania a dezvăluit noile sale display-uri Infinity-O, Infinity-V şi Infinity-U, fiecare decupând în alt stil panoul ecranului. Primele smartphone-uri Samsung cu „notch” şi ecran Infinity V vor fi modelele Galaxy M, care au primit primele imagini publice şi o dată de lansare.

Noua serie de dispozitive Galaxy M va ocupa treapta mid-range în oferta Samsung, ceva ce până de curând era dedicată seriei Galaxy J la nivel mondial. Aceasta va beneficia de un ecran cu decupaj în formă de picătură de apă pentru toate modelele sale şi va oferi funcţii în premieră pe care dispozitivele Samsung mai ieftine nu le ofereau până în prezent.

Imaginile de promovare pentru seria Galaxy M dezvăluie principalele caracteristici ale acestor telefoane. În primul rând, ecranul va ocupa aproape toată partea frontală, cu o ramă subţire de jur împrejur, camera fiind singurul element distinctiv, fiind integrată în decupajul din ecran. Deasupra acesteia va fi amplasat difuzorul pentru apeluri.

Galerie foto

Pe partea din spate, Samsung oferă un sistem dual-camera, primul de acest gen de pe dispozitivele mai ieftine ale companiei, cu un senzor cu obiectiv standard şi un al doilea senzor cu obiectiv ultra-wide. Senzorul de amprentă este prezent pe partea din spate, poziţionat central în partea de sus, în poziţia în care ne-am obişnuit să găsim această componentă pe majoritatea smartphone-urilor de medie. Ce poate fi observat într-una dintre imagini este prezenţa unui port USB Type-C pentru încărcare, dar şi a unui jack de 3,5 mm pentru căşti.

Alte capabilităţi pe care Samsung le laudă sunt capacitatea mare a acumulatorilor interni, ceea ce s-ar putea traduce în autonomie mai bună, cât şi posibilitatea de încărcare rapidă cu până la trei ori mai rapidă decât în trecut. Nu în ultimul rând, Samsung vorbeşte despre chipset-uri puternice, însă nu este clar dacă este vorba despre modele Snapdragon de la Qualcomm, sau Exynos produse în fabricile proprii.

Samsung urmează să prezinte întreaga gamă Galaxy M pe data de 28 ianuarie în India. Această gamă de dispozitive de buget ar trebui să crească cota de piaţă a companiei în această regiune, probabil lansarea la un preţ scăzut fiind o prioritate. Nu este clar însă dacă dispozitivele Galaxy M vor fi lansate şi în alte regiuni sau dacă vor rămâne exclusive acestei pieţe.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult