Samsung primeşte exclusivitate în producerea chipsetului Snapdragon 830, folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm

05.10.2016
Samsung primeşte exclusivitate în producerea chipsetului Snapdragon 830, folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm

Parte din şirul zvonurilor legate de viitorul Galaxy S8, aflăm că Samsung ar fi obţinut din partea Qualcomm drepturi exclusive asupra producerii viitorului chipset high-end Snapdragon 830, folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm şi transistori cu tehnologie FinFET.

Noul proces de fabricaţie, rezultat al unei colaborări strânse între cele două companii, va purta numele FoPLP (Fan-out Panel Level Package) şi potrivit ultimelor dezvăluiri, elimină nevoia pentru folosirea circuitelor imprimate în substratul microprocesoarelor. Asta ar urma să diminueze costurile de fabricaţie, simplificând implementarea porturilor I/O şi reducând grosimea plăcii electronice rezultată. Desigur, procesul de fabricaţie pe 10 nm aduce şi o îmbunătăţire semnificativă a consumului de energie.

Cât despre Galaxy S8, acesta ar urma să folosească în egală măsură chipsetul Snapdragon 830 şi soluţia proprie Samsung Exynos 8895, ambele realizate folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm. Ca şi până acum, tipul de chipset folosit va fi stabilit în funcţie de regiune.

Dar până când se lansează Galaxy S8, probabil că şi rivalul TSMC va intra în joc cu alte modele de chipseturi care au la bază procesul de fabricaţie pe 10 nm, mărind oferta de chipseturi pusă la dispoziţia producătorilor smartphone. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult