Samsung refuză să ieftinească Galaxy Fold, în ciuda cererilor din partea operatorilor telecom

06.02.2020
Samsung refuză să ieftinească Galaxy Fold, în ciuda cererilor din partea operatorilor telecom

Se pare că Samsung aplică încă o lecţie din „manualul” Apple, refuzând cererile operatorilor telecom din Coreea de Sud pentru a ieftini smartphone-ul pliabil Galaxy Fold, lansat în toamna anului trecut. În general, după aproape jumătate de an de la lansare, dispozitivele mobile încep să scadă în preţ, în să în cazul Galaxy Fold, Samsung refuză acest lucru, probabil pentru a păstra statutul de dispozitiv exclusivist pe care îl are.

Conform site-ului de ştiri Sud Coreea Joins, operatorii locali au încercat să ieftinească modelul Galaxy Fold, însă Samsung a refuzat vehement acest lucru. Aceştia doreau să taie preţul cu 399.300 won, echivalentul a 300 de euro. Aceasta ar fi o reducere substanţială din preţul de 2.000 de euro pe care telefonul îl are, ajungând astfel la un preţ mai competitiv, mai ales când comparăm preţul de 1.650 euro pe care îl are un iPhone 11 Pro Max de 512 GB (Fold vine cu 512 GB standard).

Motivaţia din spatele acestei reduceri este, spun operatorii, iminenta lansare a modelului pliabil Samsung Galaxy Z Flip, cel de-al doilea telefon pliabil al companiei, care va veni de asemenea la un preţ destul de mare: 1.500 euro. Samsung nu pare însă să considere că noul dispozitiv este un înlocuitor pentru Galaxy Fold, cele două fiind diferite în design şi funcţionalitate. De asemenea, Galaxy Fold este un „simbol” al companiei, adevăratul dispozitiv „flagship” din gama sa, care demonstrează nivelul tehnologic la care seria de dispozitive Galaxy a ajuns.

Alte motive pentru care o ieftinire nu ar fi binevenită este faptul că telefonul este destul de recent lansat, iar clienţii care au plătit deja 2.000 de euro pentru el, adevăraţii fani Samsung sau ai tehnologiei noi, ar putea să fie deranjaţi de o reducere atât de rapidă şi atât de mare. De altfel, cu 300 de euro poţi cumpăra un smartphone cu Android perfect capabil să îndeplinească majoritatea funcţiilor pe care un utilizator normal le-ar putea face pe un telefon mobil.

Momtenan însă, Galaxy Fold nu se ieftineşte şi probabil că nu se va ieftini până în toamnă, când ne aşteptăm ca Samsung să lanseze un nou model Galaxy Fold, cu hardware îmbunătăţit, inspirat de seriile Galaxy S20 şi Note20 (procesor mai puternic, camere noi, ecran mai bun, etc.). Să sperăm însă că vor fi îmbunătăţite şi alte aspecte ale telefonului, pe care le-am menţionat şi în review-ul nostru.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult