Samsung respinge posibilitatea unui defect hardware la camera foto de pe Galaxy S23 și S23 Plus

12.04.2023
Samsung respinge posibilitatea unui defect hardware la camera foto de pe Galaxy S23 și S23 Plus

Demonstrat pe numeroase exemplare Samsung Galaxy S23 și S23 Plus, presupusul defect se manifestă sub forma unor aberații optice aparent induse de forma lentilelor, prea mici pentru a focaliza în mod uniform imaginea pe senzorul optic relativ mare.

Problemele par să se manifeste atât la seria Galaxy S23, cât și la modelul S23 Plus, configurația foto substanțial diferită părând să scutească modelul S23 Ultra de aceste probleme.

Potrivit discuțiilor apărute pe diverse forumuri și rețele de socializare, defectul se manifestă sub forma unor zone neclare grupate pentru a descrie un cerc sau semi-cerc în jurul porțiunii centrale a imaginii.   Problema pare să fie amplificată în pozele obținute de aproape, care redau mult conținut detaliat, precum firele de iarbă de pe un gazon. Judecând după dispunerea radială a defectelor de focalizare, este puțin probabil ca problema să fie de natură software, sau ca algoritmii de procesare a imaginii să poată compensa pentru detaliile lipsă.

Din păcate pentru utilizatorii care se confruntă cu această problemă, defectul de focalizare care a putut fi replicat inclusiv pe telefoanele trimise publicațiilor pentru review este negat de Samsung, compania respingând solicitările de acordare a garanției. Potrivit experienței povestite de un posesor Galaxy S23, răspunsul primit pe cale oficială din partea angajaților Samsung Service Center este problema ”nu poate fi remediată, deocamdată”.

În timp ce manifestarea efectului de blur este o ”caracteristică” pentru orice cameră foto echipată cu senzor suficient de mare, modul de manifestare nu este caracteristic efectului de bokeh în stil DSLR, responsabil cu separarea fundalului în pozele tip-portret. Iar cum problema semnalată nu se manifestă deloc la camera Galaxy S23 Ultra cu senzor de 200MP, singura explicație rezonabilă ar fi avem de-a face cu un defect/limitare hardware specific telefoanelor Galaxy S23 și S23 Plus. Exceptând situația în care telefonul încă se află în perioada eligibilă pentru returnare, utilizatorii nemulțumiți nu prea au altă soluție decât să aștepte un remediu din partea Samsung, ce ar putea să nu vină niciodată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult