Utilizatorii Galaxy S23 și S23 Plus acuză un posibil defect al camerei foto

13.03.2023
Utilizatorii Galaxy S23 și S23 Plus acuză un posibil defect al camerei foto

Semnalat într-o mai mică măsură ți la predecesorul S22, defectul pare să țină de forma lentilelor Galaxy S23, Samsung încercând fără prea mult succes să-l mascheze folosind algoritmii de procesare a imaginii.

Demonstrat cu poze realizate folosind telefoanele a mai mulți utilizatori S23, defectul se manifestă sub forma unor aberații optice aparent induse de forma lentilelor, prea mici pentru a focaliza în mod uniform imaginea pe senzorul optic relativ mare.

Problemele par să se manifeste atât la seria Galaxy S23, cât și la modelul S23 Plus, configurația foto substanțial diferită părând să scutească modelul S23 Ultra de aceste probleme.

Galaxy S23

Potrivit discuțiilor apărute pentru forumul german Notebookcheck, defectul se poate manifesta într-o zonă circulată a imaginii, dar cu precădere doar în anumite regiuni. Problema pare să fie amplificată în pozele obținute de aproape, care redau mult conținut detaliat, precum firele de iarbă de pe un gazon. Judecând după dispunerea radială a defectelor de focalizare, este puțin probabil ca problema să fie de natură software, sau ca algoritmii de procesare a imaginii să poată compensa pentru detaliile lipsă.

Momentan, defectul de focalizare care a putut fi replicat inclusiv pe telefoanele trimise publicațiilor pentru review nu are nicio explicație din partea Samsung. Singurul aspect încurajator ar fi că există indicii cum că problemele ar fi restrânse doar la anumite loturi de telefoane S23 și, oricum, nu se manifestă în toate pozele realizate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult