Samsung scoate seria Galaxy S10 de pe lista celor cu suport software activ

05.04.2023
Samsung scoate seria Galaxy S10 de pe lista celor cu suport software activ

O parte din seria de smartphone-uri Galaxy S10 a ajuns la sfârșitul „vieții”, cel puțin din punct de vedere al suportului software. Samsung modificat pagina unde listează telefoanele care încă primesc actualizări de software pentru a elimina telefoanele care au ajuns la finalul perioadei de suport promisă inițial. Modelele S10, lansate în 2019, au primit patru ani de actualizări de securitate, iar acum nu vor mai primi niciun alt update oficial din partea Samsung.

Modelele flagship Galaxy S10, din 2019, nu mai primesc update-uri

Galaxy S10e, S10 și S10+ nu au fost incluse pe lista dispozitivelor care beneficiază de cinci ani de actualizări de securitate și de patru ani de actualizări de sistem. Astfel, aceste modele erau oricum cu mult în urma altor modele recente ale companiei, care rulează acum Android 13 cu OneUI 5.1. Se pare însă că rămân câteva dispozitive cu numele S10 în lista celor cu suport, dintre cele care au ajuns pe piață mai târziu.

Lansarea seriei principale S10 a venit în primăvara anului 2019, dar modele precum Galaxy S10 5G, o variantă echipată cu modem 5G, ceva ce primele modele nu ofereau, a apărut cândva prin vară, în timp ce modelul Galaxy S10 Lite a fost lansat pe la sfârșitul anului 2019 în anumite regiuni și începutul lui 2020 în altele. Acelea vor mai primi actualizări probabil până se împlinesc 4 ani de la lansarea pe piață.

Alături de seria S10, Samsung a mai scos alte două dispozitive din gama mid-range de pe lista celor cu suport oficial. Este vorba despre Galaxy A30 și Galaxy A50, lansate tot în aceeași perioadă.

Toate telefoanele Samsung din seriile S, Note și Z lansate după 2020 primesc suportul extins de până la 5 ani, în timp ce majoritatea modelele de medie din gama Galaxy A lansate după 2021 primesc același tratament. Practic, doar seriile regionale, precum cele din seriile Galaxy F sau M și modelele de bază din seria A primesc suport software mai scurt.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult