Samsung se pregăteşte pentru producţia de display-uri OLED pentru iPhone 7

15.01.2016
Samsung se pregăteşte pentru producţia de display-uri OLED pentru iPhone 7

2016 va fi anul în care Apple va lansa un nou iPhone bazat pe un design complet schimbat, conform istoriei lansărilor din anii trecuţi. iPhone 7 este aşteptat cu mare interes la începutul lunii septembrie, însă detaliile despre acestea sunt destul de bine păzite, întrucât nu au fost dezvăluite prea multe până în prezent. Încep însă uşor-uşor să apară zvonuri despre tehnologia care va fi integrată în noul smartphone, chiar dacă probabil că nu vom şti cum arată pentru mai multe luni de acum înainte.

Vestea că Apple doreşte să renunţe la jack-ul audio de 3,5 mm nu este tocmai nouă, fiind vehiculată încă de anul trecut dinaintea lansării lui iPhone 6S. Se pare însă că noul iPhone 7 va adopta un nou tip de display, cu proprietăţi flexibile, bazat pe tehnologia OLED şi realizat de Samsung. Compania coreană deja se pregăteşte pentru momentul în care noile smartphone-uri Apple vor intra în producţie, investiţia în fabrici şi echipamente ajungând la suma de 7,47 miliarde de dolari. Nu este încă clar cât valorează contractul cu Apple, însă probabil că acesta este semnificativ mai valoros decât investiţia pe care Samsung o face pentru producţie.

Dezvoltarea display-urilor va începe în primul trimestru al lui 2016 şi va continua şi în anul următor, probabil iPhone 7S fiind deja proiectat să folosească aceleaşi panouri cu tehnologie OLED. iPhone 7 nu este primul dispozitiv Apple care foloseşte un ecran de acest gen. Compania a apelat în trecut la tehnologia OLED pentru realizarea lui Apple Watch. Odată cu trecerea la un nou tip de display, probabil că şi rezoluţia va creşte, iPhone 6 Plus oferind „doar” 1920 x 1080 pixeli pe ecranul său cu diagonală de 5,5”.

Deşi Samsung şi Apple sunt companii rivale pe piaţa de smartphone-uri, acestea colaborează destul de des pe partea de dezvoltare şi asamblare. Procesoarele Apple A9, care se regăsesc în noile iPhone 6S sunt dezvoltate de Samsung, asemeni generaţiilor de chipset-uri care se găsesc în modelele mai vechi ale companiei. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult