Samsung SGH-U600, un telefon la modă

13.09.2007
Samsung SGH-U600, un telefon la modă
Camera foto

Camera foto

Orice doamnă cu pretenţii şi telefon fashion va dori să facă şi poze cu telefonul ei. U600 se poate lăuda cu o cameră foto de 3.2 MP, cu autofocus şi bliţ care funcţionează în două etape ca la orice aparat foto digital compact. Aplicaţia aferentă permite, printre altele, modificarea luminozităţii, nivelului ISO şi a punctului de alb. Din cauza modului de construcţie, camera foto nu poate fi folosită decât cu slider-ul deschis, altfel lentile vor fi ascunse.

O altă problemă este întârzierea cu care se realizează fotografiile. Aplicaţia se deshide greoi, la fel se face şi focusul, plus o întârziere nejustificată a shutter-ului. Toate acestea te vor împiedica să realizezi un instantaneu rapid, pierzând elementul surpriză.

Calitatea fotografiilor este acceptabilă, problemele survenind în condiţii de luminozitate redusă. În aceste cazuri, va trebui activat bliţul şi ridicat nivelu de ISO la 400, ceea ce va crea mult zgomot pe imagine.

Samsung U600

Meniul se dovedeşte intuitiv, netrebuind să cauţi minute întregi o anumită aplicaţie sau setare. Nu beneficiază însă de cel mai atrăgător desing. Capacitatea de stocare (60 MB) poate fi extinsă prin intermdiul cardurilor de memorie microSD.

Bateria ar trebui să ţină, conform specificaţiilor producătorului, 270 de ore în standby sau 4 ore de convorbiri. În realitate, maxim 220 de ore se ating în standby şi 3 ore de convorbiri.

Concluzie

Samsung SGH-U600 este un telefon fashion şi trebuie luat ca atare. Utilizatorii care au pretenţii de business şi funcţii avansate vor trebui să se reorienteze. Însă cei care doresc un telefon care să arate bine, să facă poze şi să joace rolul de player MP3 vor fi probabil încântaţi de Samsung SGH-U600.

Samsung şi moda

Anunţat cu ocazia expoziţiei 3GSM care s-a desfăşurat în cursul lunii februarie în Barcelona, Samsung SGH-U600 este un terminal dedicat segmentului fashion. Fucţiile şi mai ales desing-ul său trădează atenţia mărită pe care acest model o acordă aspectului.

Design

Samsung SGH-U600 este un slider care se remarcă în primul rând prin eleganţă. Este suficient de atrăgător cât să cucerească o doamnă, victimă a shopping-ului. Tot în slujba designului vin şi tastele "touch sensitive". Un model anterior, Samsung E900, a creat nemulţumire în rândul utilizatorilor chiar din cauza acestor taste care se dovedeau mult prea sensibile şi care creau probleme prin activarea accidentală. Chiar dacă a făcut progrese însemnate în acest sens, tastatura lui U600 necesită o perioadă de acomodare pentru a putea fi folosită la potenţial maxim. În afară de butoanele alfa-numerice, terminalul celor de la Samsung este decorat cu un controller cu 5 direcţii şi câte două taste pentru comenzi respectiv convorbiri.

Ecranul LCD este suficient de mare la cei 2,22 inch ai săi, oferind o rezoluţie de 240×320 pixeli. Marea sa problemă apare la lumină puternică, atunci când este destul de greu de văzut afişajul.

Samsung U600

Multimedia

Player-ul MP3 chiar dacă nu se poate lăuda cu funcţii avansate, oferă totuşi facilităţile elementare, fiind totodată foarte uşor de folosit. Samsung SGH-U600 beneficiază de tehnologia ICE Power care are rolul de a îmbunătăţi calitatea sunetului. Dispozitivul oferă şi un modul FM ce va folosi căştile pe post de antenă.

Samsung U600

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News