Samsung va include senzor de amprente sub ecran pentru seria de telefoane Galaxy A 2019

23.11.2018
Samsung va include senzor de amprente sub ecran pentru seria de telefoane Galaxy A 2019

Potrivit informaţiilor obţinute din rândul furnizorilor de componente, Samsung intenţionează să echipeze seria de telefoane Galaxy A 2019 cu senzor de amprente integrat sub sticla ecranului.

Trendul apărut de ceva timp la producătorii asiatici de telefoane nu poate fi ignorat prea mult nici de Samsung. Încăpăţânarea companiei de a nu include senzor de amprente sub ecranul modelelor flagship a fost motivată de ambiţiile pentru păstrarea calităţii imaginii la cel mai ridicat nivel cu putinţă. Aceste limitări au fost între timp depăşite, atât Galaxy S10 dar şi următorul model Galaxy Note fiind pregătite cu un senzor de amprente instalat sub ecranul de calitate premium.

Introducerea senzorului de amprente sub sticla ecranului pentru seria Galaxy A nu este chiar o surpriză. Samsung şi-a demonstrat deja disponibilitatea de a aduce în produse smartphone din gama accesibilă mai multe funcţii şi tehnologii rezervate până de curând modelelor high end, în speranţa de a putea concura mai bine ofertele producătorilor asiatici.

Totuşi, diferenţe vor exista, senzorul de amprente disponibil pe telefoane Galaxy A 2019 fiind mai puţin performant decât cel întâlnit la Galaxy S10, modelul flagship primind un senzor bazat pe scanare cu ultrasunete, mai precis decât senzorul optic întâlnit la produsele competitoare.

Momentan, nu ştim care dintre telefoanele incluse sub brandul Galaxy A vor primi noua tehnologie pentru scanarea amprentelor, însă putem spera ca informaţii concrete să apară curând, calendarul de lansări poziţionând de regulă debutul Galaxy A înaintea seriei Galaxy S, cea din urmă fiind aşteptată nu mai târziu de luna februarie-martie 2019.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult