Samsung va introduce scanere pentru iris şi pe smartphone-urile din categoria medie

04.08.2016
Samsung va introduce scanere pentru iris şi pe smartphone-urile din categoria medie
Scanerul pentru iris este o metodă se decuritate mai sigură şi mai precisă decât senzorul de amprentă. Această tehnologie va fi introdusă de Samsung şi pe modele mid-range viitoare, nu doar pe smartphone-urile high-end. DJ Koh, preşedintele diviziei mobile din cadrul companiei, a spus acest lucru la o întâlnire cu jurnaliştii prezenţi la lansarea Galaxy Note7. 
 
Asta deoarece Samsung nu a pus un scaner pentru iris pe telefon doar pentru a-l debloca, ci pentru a fi folosit împreună cu multe alte servicii. De aceea, compania lucrează la un API, care va fi disponibil în curând. Împreună cu scanerul, Samsung a lansat propriul manager de conturi online, Samsung Pass. Serviciul va permite autentificarea în aplicaţii şi conturi online prin simpla privire a ecranului. 
 
 
Cinci bănci din SUA au anunţat deja că le vor permite utilizatorilor de Note7 să se autentifice în aplicaţiile lor prin intermediul scanerului. Pe viitor, tranzacţii cu sume mari de bani vor putea fi autorizate tot prin inetrmediul acestei tehnologii, potrivit lui Koh. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult