Samsung va lansa un senzor foto de 440 megapixeli

20.08.2023
Samsung va lansa un senzor foto de 440 megapixeli

Cursa megapixelilor a adus pe piață camere de smartphone cu rezoluții greu de crezut în urmă cu doar câțiva ani. Într-o perioadă scurtă, telefoanele au trecut de la 12 megapixeli la 48, 64, 108 și chiar 200 megapixeli și pare că această cursă încă nu s-a terminat. Conform noilor zvonuri, Samsung se pregătește să dezvolte un nou senzor ISOCELL, care poate atinge o rezoluție de 440 megapixeli.

Următorul senzor de top de la Samsung va dubla rezoluția celui de pe Galaxy S23 Ultra

Conform Tech_Reve, un leaker cunoscut de pe X/Twitter, Samsung are în plan pentru anul 2024 lansarea a trei noi senzori de generație nouă. Doi dintre aceștia reprezintă upgrade-uri ale unor serii deja existente de senzori, însă unul va reprezenta un nou prag de performanță. Așa cum am văzut în trecut, Samsung nu ține tehnologia senzorilor foto exclusivă telefoanelor sale, de multe ori alte companii fiind echipate cu aceștia înainte sa le vedem pe modele Galaxy.

Tech_Reve listează un senzor de 200 megapixeli ISOCELL HP7, cu pixeli de 0,6nm, pe această listă, practic o versiune îmbunătățită a senzorului din prezent de pe Galaxy S23 Ultra. Având în vedere că se va lansa în a doua jumătate a anului 2024, probabil că abia pe seria Galaxy S25 vom vedea acest senzor nou.

Senzorul ISOCELL GN6, cu senzor de 50 megapixeli și pixeli de 1,6nm, pare să fie o versiune nouă a senzorului de pe modelele S23 și S23+. Probabil că și acesta va fi folosit pe modelele S25.

În cele din urmă, noul senzor de 440 megapixeli, numit HU1, va debuta alături de acestea. Cel mai probabil însă, vor trece unul sau doi ani până când Samsung îl va integra în telefoanele sale. Compania a trecut la 200 megapixeli abia la a treia generație a senzorilor de acest gen, oferind însă primele generații de senzori de acest gen către Xiaomi și Motorola.

Samsung și-a exprimat anterior dorința de a realiza senzori cu rezoluție care să egaleze capabilitățile ochiului uman. Acea rezoluție ar fi, cel puțin teoretic, 576 megapixeli. Compania dorește să creeze un senzor de acest gen până în 2025.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult