Samsung va livra funcția charging bypass de pe Galaxy S23 și altor modele din gamă

13.02.2023
Samsung va livra funcția charging bypass de pe Galaxy S23 și altor modele din gamă

Foarte utilă pentru pasionații de jocuri pe Android, funcția charging bypass permite decuplarea temporară a acumulatorului și folosirea telefoanelor Samsung alimentate exclusiv prin cablul USB-C.

Deja, utilizatorii Samsung pot încărca acumulatorul telefonului până la nivelul optim de 85% prin bifarea setării Protect Battery), după care telefonul încă conectat la cablul USB-C va continua să funcționeze exclusiv alimentat de adaptorul AC, evitând supraîncărcarea sau descărcarea acumulatorului. Astfel, dacă folosești telefonul Samsung pentru activități care nu implică părăsirea locației fixe în care te afli (ex. biroul, patul), autonomia telefonului devine practic nelimitată și cu zero efecte adverse asupra longevității acumulatorului. Ducând lucrurile și mai departe, Samsung adaugă o setare care permite suspendarea temporară a încărcării acumulatorului indiferent de nivelul măsurat, respectiv,  comutarea telefonului pentru alimentare exclusivă din adaptorul AC.

Introdusă mai întâi pe telefoanele Galaxy S23, funcția charging bypass este pe cale să fie adăugată și altor dispozitive Samsung din familia Galaxy, ca o metodă pentru protejarea acumulatorului în scenarii de utilizare intensivă. Noua setare apare cu denumirea Pause USB Power Delivery, fiind adăugată în versiunea actualizată a aplicației Game Booster. Odată bifată, setarea permite redirecționarea alimentării direct către Adaptorul AC, suspendând încărcarea acumulatorului în momentele în care telefonul este predispus la încălzire excesivă prin rularea unor aplicații solicitante.

Rezultatul este atât protejarea acumulatorului împotriva supra încălzirii, cât și o mai bună conservare a performanțelor în jocuri (prin eliminarea unei potențiale surse de căldură).

Confirmată deja pe telefoanele din seria Galaxy A73 5G Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Fold 4, noua funcționalitate pare că va ajunge și la telefoane Samsung din gama mid range.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult