Samsung va oferi Galaxy S 5 în două versiuni hardware, dar numai una va avea ecran Quad HD

Samsung va oferi Galaxy S 5 în două versiuni hardware, dar numai una va avea ecran Quad HD

La sfârşitul săptămânii trecut, o sursă New York Times a afirmat că zvonitul ecran cu rezoluţie Quad HD nu va ajunge pe viitorul telefon Samsung Galaxy S 5, în ciuda insinuărilor anterioare făcute chiar de către producător. Conform unor rezultate apărute în bazele de date ale popularului test de performanţă AnTuTu, ambele informaţii par a fi corecte pentru că cele două versiuni hardware ale telefonului vor diferi şi prin rezoluţia ecranului.

Urmând să fie prezentat pe 24 februarie în cadrul unui eveniment desfăşurat la Barcelona, Samsung Galaxy S 5 va fi oferit, la fel ca celelalte trei generaţii anterioare ale gamei din care face parte, în două versiuni de bază care vor folosi procesoare Qualcomm Snapdragon şi, respectiv, Samsung Exynos.

Conform rezultatelor AnTuTu, modelul principal va fi SM-G900R4. Acesta va oferi cel mai rapid membru al familiei Qualcomm Snapdragon 800, un procesor MSM8974AC care funcţionează la o frecvenţă de 2,5 GHz, 3 GB de memorie RAM, o cameră foto cu senzor de 16 MP şi 32 GB de memorie internă. Acest model va fi cel care va beneficia de ecranul Quad HD, acesta urmând să aibă o diagonală încă incertă de 5,2” şi o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli.

Cel de-al doilea model va purta numele de cod SM-G900H şi va folosi un model de procesor Exynos încă necunoscut. Numită Exynos 5422, această platformă hardware oferă o arhitectură cu 8 nuclee şi un procesor grafic ARM Mali-T628, asemănându-se astfel cu deja cunoscutului model Exynos 5 Octa, însă este neclar dacă acesta este chiar cipul ARMv8 cu arhitectură pe 64 de biţi pe care l-a promis Samsung. Datele colectate de AnTuTu afirmă că procesorul funcţionează la o frecvenţă de numai 1,5 GHz, însă probabil că aceasta este frecvenţa nucleelor cu putere scăzută ale arhitecturii big.LITTLE. Lista de specificaţii mai include 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă, o cameră foto cu senzor de 16 MP şi un ecran cu o rezoluţie Full HD.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News