Samsung va realiza dispozitive low-end din materiale premium

Samsung va realiza dispozitive low-end din materiale premium

În urma pierderii locului întâi la capitolul vânzări în regiuni precum India şi China, Samsung a decis că a venit momentul să nu mai încerce să concureze cu producătorii de dispozitive ieftine. Companii precum Xiaomi şi Micromax reuşesc de cele mai multe ori să ofere dispozitive ieftine cu specificaţii tehnice asemănătoare sau chiar superioare la preţuri mai mici, iar Samsung a realizat că nu va putea concura cu acestea pe termen lung pe segmentul entry-level.

Soluţia este însă necaracteristică pentru Samsung. Compania va aduce în continuare dispozitive low-end, însă le va construi la standarde premium. Aparent, coreenii pregătesc o nouă gamă de dispozitive din clasa de jos, care va integra tehnologii şi construcţii pe care până în prezent le-am întâlnit doar pe generaţiile mai noi de dispozitive flagship. Acum că Samsung a realizat mai multe modele de smartphone-uri care folosesc metal pe segmentele mid şi high-end, a venit momentul să aplice acest proces de fabricaţie şi pe variantele mai modeste.

Smartphone-urile care vor rezulta din această iniţiativă vor fi mai ieftine decât cele din gama de medie, însă nu vor renunţa la carcase solide şi ecrane HD. În timp ce preţul va creşte, o consecinţă a integrării de materiale şi componente mai performante, oficialii Samsung consideră că publicul va fi dispus să plătească în plus faţă de oferta concurentă pentru dispozitive de calitate superioară. Rămâne însă de văzut dacă socoteala de acasă va fi la fel ca cea din târg odată ce noile dispozitive ale companiei ajung pe piaţă.

Aceste informaţii au fost comunicate de către Shin Jong Kyun, co-CEO al Samsung Electronics, în cadrul întâlnirii anuale cu investitorii care a avut loc vineri, 13 martie. Aceste veşti vin la scurt timp după ce au fost confirmate 20 de milioane de pre-comenzi pentru noile Galaxy S6 şi S6 Edge, dispozitive care beneficiază din plin de pe urma noilor filosofii de design ale companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult