Samsung va renunța la reclamele din aplicațiile proprietare de pe telefoanele Galaxy

18.08.2021
Samsung va renunța la reclamele din aplicațiile proprietare de pe telefoanele Galaxy

Deși plătim sute sau chiar mii de euro pe dispozitivele mobile, multe companii consideră că sunt îndreptățite să includă reclame în meniurile acestora, sau în diverse aplicații preinstalate, pentru a putea câștiga bani și pe parcursul utilizării de pe urma activității clienților. Au existat controverse în jurul mai multor companii, precum Xiaomi sau Huawei, însă chiar și Samsung a apelat la această practică. Șeful diviziei mobile Samsung, TM Roh, a anunțat însă că toate aplicațiile preinstalate ale companiei vor renunța la reclame.

Șeful Samsung promite că reclamele din aplicații vor dispărea

Aplicații precum Samsung Weather, Pay sau Theme, afișează în prezent reclame în timpul utilizării. Și alte aplicații sunt „vinovate” de astfel de practici, iar Samsung nu va mai recurge la astfel de practici în viitor. TM Roh a discutat cu angajații diviziei de mobile de curând și a anunțat că pe baza feedback-ului pe care l-a primit de la angajați, a luat decizia de a renunța la reclamele din aplicațiile Samsung.

„Prioritatea noastră este să livrăm experiențe mobile inovatoare pentru clienții noștri, bazându-ne pe nevoile și dorințele lor. Apreciem feedback-ul de la utilizatori și ne vom devota să le oferim cele mai bune experiențe cu ajutorul produselor și serviciilor Galaxy”, a declarat TM Roh.

Mulți dintre utilizatori se fereau astfel de aplicațiile Samsung implicite și apelau la alternative din Google Play Store pentru vreme și alte astfel de funcții. De altfel, afișarea de reclame web standard, similare cu cele de pe site-uri sau din aplicații gratuite din Play Store, nu reflectă încredere asupra unor produse care pot costa chiar și peste 1.800 de euro, în cazul celor mai performante dispozitive din portofoliul companiei.

Șeful Samsung nu a dezvăluit însă când va începe compania să facă „curățenie” în interfețele aplicațiilor sale, însă probabil că momentul nu se va lăsa așteptat foarte mult. Google este pe cale să lanseze Android 12, iar Samsung oferă de obicei actualizarea la noua versiune pe cele mai noi dispozitive ale sale după două sau trei luni. Astfel, prin iarnă ar trebui ca următoarea variantă de One UI să repare aceste neajunsuri.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult