Samsung Z3 cu Tizen OS ţinteşte spre segmentul mid-range

07.07.2015
Samsung Z3 cu Tizen OS ţinteşte spre segmentul mid-range

Se pare că Samsung consideră primul model de pe piaţă compatibil cu Tizen OS (smartphone-ul Z1) un succes. Compania deja se pregăteşte să dezvăluie un urmaş pentru acesta, care să se adreseze unui segment de piaţă superior. Modelul va purta numele Samsung Z3 şi va integra componente mai performante, apropiindu-se mai mult de segmentul mid-range.

După un milion de unităţi Z1 vândute, Z3 va încerca să introducă utilizatorii acestor terminale către dispozitive mai performante. Acesta va veni cu un display mai mare, cu diagonală de 5”, bazat pe tehnologie Super AMOLEd. Samsung Z3 va afişa rezoluţie HD şi va integra 1,5 GB memorie RAM, un procesor quad-core Spreadtrum SC7730S şi 8 GB de spaţiu de stocare intern. Camerele foto de 8, respectiv 5 megapixeli vor asigura performanţă foto superioară modelului Z1, iar acumulatorul de 2.600 mAh ar trebui să asigure o durată de funcţionare îndelungată, având în vedere specificaţiile tehnice.

Nu există încă detalii despre preţul la care acest dispozitiv va fi disponibil, dar cu siguranţă va depăşi preţul lui Samsung Z1. Z3 este aşteptat înainte de sfârşitul anului în curs în ţările în curs de dezvoltare, unde a fost disponibil şi modelul precedent cu Tizen OS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult