Seria Huawei Mate 30 ar putea debuta în septembrie fără Android pre-instalat

05.06.2019
Seria Huawei Mate 30 ar putea debuta în septembrie fără Android pre-instalat

Chiar dacă Huawei nu pare să fie într-o poziţie foarte confortabilă în acest moment, compania nu pare să se demoralizeze şi continuă operaţiunile în mod obişnuit. Următoarea sa lansare importantă va fi cu siguranţă seria Huawei Mate 30, care ar putea fi adusă pe piaţă puţin mai repede decât ne-am fi aşteptat. În trecut, Huawei a adus dispozitivele Mate spre sfârşitul anului, în lunile octombrie sau noiembrie, însă anul acesta, producătorul chinez ar putea să ne facă o surpriză, cu o lansare în luna septembrie.

Informaţiile despre o lansare timpurie vin din China, din partea unei surse afiliată site-ului de leak-uri Slashleaks. Userul de Twitter „Teme (特米)” a publicat pe contul său informaţii despre lansarea dispozitivelor Mate 30, spunând că acestea sunt acum programate pentru lansare pe data de 22 septembrie, probabil la scurt timp după evenimentul de lansare al noilor dispozitive iPhone de la Apple, care are loc în fiecare an în cea de-a doua săptămână a lunii septembrie.

‏Conform postării lui Teme, Huawei pregăteşte lansarea modelelor Mate 30 (probabil un model standard, un model lite şi un model Pro) în China la acea dată, moment în care vor debuta şi alte două tehnologii noi de la companie. Este vorba în primul rând despre noul chipset Kirin 985, dezvoltat de divizia HiSilicon, care are deja licenţă pentru acesta de la ARM, deci embargoul american nu va afecta acest cip. De asemenea, sistemul de operare HongMeng, alternativa la Android de la Huawei, ar putea fi pre-instalată pe aceste dispozitive, cel puţin în această regiune.

 

 

Aceeaşi postare spune că nu este încă tocmai clar ce sistem de operare va fi pre-instalat pe Huawei Mate 30 la nivel global. Zvonurile vorbesc despre numele Ark OS pentru lansarea internaţională a lui HongMeng, însă reprezentanţii Huawei au spus în trecut că o alternativă la Android nu va fi gata pentru lansare în afara Chinei înainte de 2020. Din acest motiv, există riscul ca modelele Mate 30 să rămână exclusive pentru ţara-mamă a companiei, cel puţin în momentul anunţului.

Până în luna August, Huawei încă are voie să colaboreze cu companii de tehnologie din SUA, deci există posibilitatea ca dispozitivele Huawei Mate 30 să primească certificare Google înainte de a intra în vigoare embargoul. Acest lucru ar însemna însă că telefoanele vor fi gata la acea dată şi că ar trebui să intre în producţie foarte curând, cel mai probabil în următoarele câteva săptămâni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult