Huawei a fost reintegrat în alianţele Wi-Fi, Bluetooth şi SD. Pregăteşte lansarea de noi cipuri Kirin

30.05.2019
Huawei a fost reintegrat în alianţele Wi-Fi, Bluetooth şi SD. Pregăteşte lansarea de noi cipuri Kirin

Compania Huawei se bucură astăzi de o veste bună, după ce mai multe companii şi asociaţii au anunţat că vor opri parteneriatele cu aceasta în urma sancţiunilor aplicate de Statele Unite ale Americii. Se pare că asociaţiile Wi-Fi, Bluetooth şi SD au primit Huawei înapoi în rândurile membrilor oficiali, compania putând în continuare să vândă produse cu certificări din partea acestora, care sunt garantate pentru funcţionare în parametri optimi.

Huawei confirmase deja că eliminarea sa din alianţele Wi-Fi, Bluetooth şi SD nu va împiedica produsele sale din viitor să integreze aceste tehnologii. Acum însă, utilizatorii care vor cumpăra aceste produse pot fi siguri că acestea sunt conforme cu standardele internaţionale şi sunt compatibile cu toate dispozitivele şi accesoriile din aceste trei categorii. Cele trei instituţii, Wi-Fi Alliance, Bluetooth SIG şi SD Association nu au comentat pe baza reintegrării Huawei în rândul membrilor.

Aceste decizii nu ajută însă Huawei să se lupte cu decizia guvernului american, care în continuare interzice utilizarea de tehnologii ale companiilor de pe teritoriul ţării sale. Cea mai mare lovitură pentru Huawei este Google, care nu mai poate oferi sistemul de operare Android şi serviciile sale către Huawei, în timp ce compania ARM nu mai poate să licenţieze design-ul procesoarelor sale către companie. Chipset-urile Kirin produse de HiSilicon sunt realizate folosind nuclee ARM, deci în afară de procesoarele deja în lucru care au primit deja licenţă, Huawei nu va mai putea dezvolta generaţii noi.

Se zvoneşte că Huawei se grăbeşte să lanseze cel puţin două noi modele de chipset-uri înainte de data limită din august, la care toate companiile americane vor înceta definitiv colaborarea. Este vorba despre un model mid-range pe 10nm, modelul Kirin 720, care ar putea fi integrat pe următoarele modele Huawei Nova şi variantele Lite ale generaţiilor Mate 30 şi P40, cât şi despre Kirin 985, un nou chipset pe 7nm mai puternic şi mai eficient din punct de vedere al consumului de energie decât actualul 980 din Mate 20 şi P30.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult