Seria Huawei P50 cu HarmonyOS 2.0 preinstalat ar putea fi lansată abia în luna iunie

09.04.2021
Seria Huawei P50 cu HarmonyOS 2.0 preinstalat ar putea fi lansată abia în luna iunie
foto: Voice

Sistemul de operare HarmonyOS de la Huawei este aproape gata de lansare, iar seria Huawei P50 ar fi trebuit să fie cea care aducea acest software pe piață. Se pare însă că planurile companiei s-au schimbat și de la o lansare programată inițial pentru luna aprilie, seria P50 este acum mutată pentru lansare în luna iunie. De asemenea, alături de P50, Huawei va lansa și o nouă tabletă MatePad Pro, echipată cu acest software din fabrică.

Huawei pregătește lansarea P50 alături de o nouă serie de tablete MatePad Pro

Președintele Consumer Business Group din cadrul Huawei, Dr. Wang Chenglu, a dezvăluit în cadrul unei confeințe TEDx în China că Harmony OS 2.0 va putea fi rulat pe multe dispozitive în iunie 2020. Acesta spune că se așteaptă ca înainte de sfârșitul acestui an să vedem peste 300 de milioane de dispozitive care folosesc noul sistem de operare, de la smartphone-uri și tablete, până la dispozitive din categoria smart home.

Chiar dacă nu a fost spus pe scenă direct, mesajul sugerează că seria P50 va fi lansată abia în luna iunie. Se pare că HarmonyOS 2.0 va fi lansat și sub forma unui update pentru dispozitivele deja disponibile pe piață sub brandurile Huawei și Honor. Toate dispozitivele care folosesc în prezent EMUI 11 sau Magic UI 4 ar trebui să poată fi actualizate rapid la HarmonyOS 2.0.

Anumite voci de pe piața de zvonuri din China spun însă că doar telefoanele Huawei și Honor care folosesc chipset-uri Kirin vor putea trece de la Android la HarmonyOS 2.0. Modelele care folosesc chipset-uri Snapdragon și MediaTek nu vor primi update-ul. Cel puțin nu la fel de repede precum restul modelelor.

Este însă în continuare ciudat faptul că Huawei vorbește despre HarmonyOS 2.0 de parcă ar fi ceva diferit de Android. Versiunile beta de până acum au demonstrat că acest sistem de operare are în continuare Android 10 la bază, în varianta open source. Astfel, Huawei va asigura compatibilitate cu suita software Huawei Mobile Services, cât și cu aplicațiile deja publicate în AppGallery.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult