Seria iPhone 12, mai populară decât a fost iPhone 11 în preajma lansării

07.01.2021
Seria iPhone 12, mai populară decât a fost iPhone 11 în preajma lansării

Seria de smartphone-uri iPhone 11 a reprezentat o revigorare a companiei Apple pe piață, după ce seriile iPhone 8/X și XR/XS nu s-au bucurat de succesul dorit la momentul apariției. iPhone 11 a devenit în consecință cel mai bine vândut smartphone din lume, iar modelele iPhone 11 Pro s-au regăsit de asemenea în clasament pe locuri inferioare. Totuși, iPhone 12 pare să fie adevăratul hit pe care compania și-l dorește încă de la originalele modele iPhone 6, cele mai bine vândute telefoane Apple din istorie.

iPhone 12 este cel mai bine vândut model de la Apple

Conform unui studiu de piață CIRP (Consumer Intelligence Research Partners), vânzările de iPhone 12 sunt semnificativ înaintea vânzărilor modelelor iPhone 12 în aceeași perioadă de după lansare. Aceste date sunt valabile chiar și în ciuda faptului că seria iPhone 12 s-a lansat „sacadat”, cu două modele în octombrie și două în noiembrie, în condițiile în care toate cele trei modele iPhone 11 au fost aduse pe piață în septembrie 2019.

Studiul arată că 76% dintre clienții care au cumpărat iPhone-uri în SUA au ales unul dintre noile modele iPhone 12 în perioada octombrie-noiembrie. În comparație, în aceeași perioadă din 2019, doar 69% dintre clienți alegeau modelele noi iPhone 11 la momentul lansării.

Cel mai de succes model al noii serii este, fără să surprindă pe nimeni, modelul de bază, iPhone 12, care reprezintă 27% din totalul vânzărilor de iPhone-uri din acea perioadă, urmat de iPhone 11, modelul de bază din anul precedent. Totuși, în 2019, iPhone 11 a avut un succes mai mare, reprezentând 39% din total. Se pare că diferențele mai accentuate dintre modelele standard și Pro de anul acesta au împins mai mulți clienți către variantele mai scumpe.

Se pare că pierzătorul din 2020 este iPhone 12 Mini, modelul pe care aparent nu atât de mulți utilizatori de iPhone îl așteptau, de fapt. Doar 6% dintre vânzările de iPhone au fost pentru acest model. De asemenea, se pare că faptul că modelele iPhone 11, XR și SE, cele mai ieftine din ofertă, sunt acum disponibile și la prețuri reduse, au făcut alegerea modelului Mini mai grea.

sursa: CIRP

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult