Seria iPhone 13 ar putea primi upgrade la 25W pentru încărcare rapidă

26.07.2021
Seria iPhone 13 ar putea primi upgrade la 25W pentru încărcare rapidă

Multe dintre companiile care produc smartphone-uri au introdus de mai mulți ani tehnologii de încărcare rapidă de peste 30W, care pot alimenta acumulatorul intern într-o oră sau chiar mai puțin. În același timp, Apple a început să cocheteze cu ideea de încărcare rapidă, însă cu rezultate limitate. Modelele iPhone X, XS și 11 puteau fi încărcare la 18W cu adaptoare compatibile, în timp ce iPhone 12 a trecut la 20W, alături de tabletele iPad. Se pare că în 2021, telefoanele iPhone 13 de la Apple vor primi încă un upgrade la acest capitol, de la 20 la 25W.

Telefoanele din gama iPhone 13 ar putea primi upgrade-uri mici în toate punctele cheie

Deja Apple nu mai livrează adaptoare de priză în pachetul telefoanelor sale, așa că vestea că seria iPhone 13 ar putea primi un upgrade la capitolul încărcare nu va fi una fericită, în special pentru cei care au deja accesorii pentru iPhone. Asta pentru că pe lângă un telefon nou, vor trebui să cumpere și alte adaptoare de priză noi, care vor oferi încărcare mai rapidă decât până acum.

Conform publicației chineze MyDrivers, Apple va lansa anul acesta iPhone 13 cu compatibilitate pentru încărcare la 25W (aceeași putere acceptată și de telefoanele Samsung de top), cât și un nou adaptor de priză de 25W. Totuși, viteza de încărcare nu va fi mult mai mare decât pe adaptorul de 20W din prezent. Asta pentru că bateriile noilor modele sunt așteptate să fie mai mari.

Articolul MyDrivers menționează și faptul că adaptorul de priză de 25W ar putea fi și mai scump decât cel de 20W din prezent, care costă acum 25 euro. Probabil că prețul va urca la 30 de euro.

Pe lângă upgrade-ul așteptat pe partea de procesare, la Apple A15 Bionic, construit pe arhitectura 5nm N5P îmbunătățită de la TSMC, ecrane la 120 Hz LTPO pe modelele Pro, camere mai performante și un notch mai mic, încărcarea mai rapidă va fi încă un mic avantaj al seriei iPhone 13 față de generația iPhone 12. Totuși, în comparație cu alte branduri, care livrează telefoane cu adaptoare de 65, 100 sau chiar 120W, iPhone-urile rămân încă în urmă la acest capitol.

sursa: MyDrivers

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult