Seria Redmi Note de la Xiaomi ar putea fi următoarea care nu va livra un încărcător în pachet

25.08.2022
Seria Redmi Note de la Xiaomi ar putea fi următoarea care nu va livra un încărcător în pachet

Xiaomi a avut o tentativă la lansarea seriei Xiaomi Mi 11 să renunțe la încărcătorul din pachet, însă oferea celor care își doreau și un încărcător rapid, la cerere, fără să îi taxeze în plus. Se pare însă că nici producătorul chinez, care încearcă întotdeauna să facă utilizatorilor pe plac, nu va putea să păstreze accesoriile în pachet pe termen lung. Următoarea „victimă” a dispozitivelor fără încărcător va fi seria Redmi Note, una dintre cele mai de succes din portofoliul companiei.

Redmi Note 11 SE, ar putea fi primul mid-range al Xiaomi fără încărcător în cutie

După ce Apple a făcut tranziția la lansarea seriei iPhone 12, și Samsung s-a conformat rapid și a eliminat încărcătoarele de pe modelele high-end. În 2022, Samsung a trecut și la următorul pas, livrând toată seria Galaxy A fără accesorii. Acum, a venit rândul Xiaomi să facă același lucru cu seria Redmi Note.

Informațiile vin de pe site-ul MySmartPrice, care a observat că pe pagina Redmi Note 11 SE, modelul care urmează să se lanseze în India în viitorul apropiat, lista de accesorii incluse în pachetul telefonului nu menționează și un încărcător de priză. Acesta ar putea fi vândut separat, la un preț de aproximativ 13 dolari americani, cu putere de alimentare de 33W.

Probabil că Xiaomi testează piața cu anumite dispozitive pentru a vedea răspunsul clienților înainte de a lua o decizie finală pentru întreaga sa ofertă de dispozitive. În majoritatea cazurilor însă, Xiaomi încă livrează încărcătoare rapide cu fiecare dintre dispozitivele pe care le are în ofertă, cel puțin în Europa.

Există însă și posibilitatea ca aceste mișcări să fie pregătiri pentru momentul în care încărcătoarele din cutie vor fi interzise prin lege de anumite organizații, pentru a micșora producția de accesorii și pentru a scădea astfel nivelul de deșeuri electronice. Desigur, această mișcare are un efect pozitiv și pentru companiile producătoare, care pot vinde telefonul la același preț pe care îl cereau cu accesorii în pachet, și apoi, separat, pot vinde și accesoriile.

sursa: MySmartPrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult