Seria ROG Phone 5s, anunțată oficial: noi telefoane de gaming cu Snapdragon 888 Plus

16.08.2021
Seria ROG Phone 5s, anunțată oficial: noi telefoane de gaming cu Snapdragon 888 Plus

Asus a anunțat oficial noile sale telefoane de gaming pentru a doua jumătate a anului 2021: seria ROG Phone 5s. Compania taiwaneză nu obișnuiește să lanseze astfel de modele „refresh”, însă de obicei telefoanele sale de gaming aveau de la lansare chipset-urile superioare de la Qualcomm „la bord”. Întrucât seria ROG Phone 5 originală s-a lansat înainte de Snapdragon 888 Plus, acelea au fost lansate cu modelul standard. ROG Phone 5s și 5s Pro vin cu noul procesor de top, până la 18 GB memorie RAM și cu ecrane îmbunătățite.

Upgrade-urile seriei ROG Phone 5s sunt relativ minore

În termeni de design și funcții, cele două noi modele ROG Phone 5s sunt foarte similare cu variantele originale din gama ROG Phone 5. Acestea diferă în primul rând prin faptul că nu există o versiune „Ultimate” de data aceasta și că folosesc platforma Snapdragon 888 Plus de la Qualcomm. Noul procesor oferă o frecvență de 3 GHz pe nucleul principal Cortex-X1 și 2,84 GHz pe cele trei nuclee performante, pentru un aport de performanță față de modelul original. De asemenea, co-procesorul AI primește un upgrade de 20%.

Ecranele celor două telefoane sunt identice: paneluri de 6,78” Full HD+ cu refresh rate de 144 Hz, cu compatibilitate HDR și luminozitate de 800 nits. De fapt, aceste ecrane sunt aceleași de pe ROG Phone 5. Ce s-a schimbat la generația 5s este timpul de răspuns la atingere. Suprafața touch a primit un upgrade de la 300Hz la 360 Hz.

ROG Phone 5s Pro poate fi însă configurat cu până la 18 GB memorie RAM LPDDR5 și 512 GB stocare internă, adică egalează modelul Ultimate din gama anterioară. De asemenea, această variantă este echipată cu un ecran secundar OLED color pe partea din spate, care poate afișa diverse informații sau animații.

rog phone 5s pro pack

Modelul ROG Phone 5s standard este livrat în variante cu 8+128, 12+256 și 16+256 GB și folosește doar un logo iluminat RGB pe partea din spate. Se pare că doar varianta Pro beneficiază de zone tactile pe capacul din sticlă. Ambele folosesc însă zone cu presiune pe laterală pentru a putea fi folosite drept butoane fizice în jocuri.

Accesoriile mai vechi sunt în continuare compatibile

Doar ROG Phone 5s Pro vine echipat însă cu un cooler în cutie, cei care aleg 5s standard fiind nevoiți să îl cumpere separat. Din fericire, toate accesoriile ROG Phone 5 sunt compatibile și cu variantele 5s.

Această lansare pare să fie doar una iterativă, care nu aduce mari schimbări, care să ofere celor care vor un telefon de gaming echipat cu cel mai puternic procesor de pe piață. Adevăratele upgrade-uri vor veni cel mai probabil anul următor, cu ROG Phone 6.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult