Seria Xiaomi Mi 10T începe să primească actualizarea la Android 11

04.02.2021
Seria Xiaomi Mi 10T începe să primească actualizarea la Android 11

Xiaomi a început să actualizeze seria de dispozitive Mi 10T la versiunea Android 11. Aceste modele rulează deja interfața EMUI 12 deasupra Android 10 și va continua să o folosească în continuare, însă acum pe baza versiunii Android 11 și funcționalităților noi pe care această versiune le aduce. Având însă în vedere că majoritatea funcțiilor noi au fost făcute opționale de către Google pentru parteneri, nu ne așteptăm la diferențe majore.

Update-ul la Android 11 pentru seria Mi 10T nu este încă final

De altfel, nici lista cu noutăți a actualizării software nu menționează foarte multe modificări. Utilizatorii din India de Xiaomi Mi 10T și Mi 10T Pro au primit deja pachetul de update la versiunea MIUI 12.1.1.0 RJDINXM, care aduce sistemul la versiunea Android 11, cu tot cu pachetul de securitate de la Google pentru luna ianuarie 2021. Totuși, este vorba în continuare de un update „aproape” final, fiind numit un „beta stabil”, care ajunge doar la un număr mic de utilizatori. Odată ce se confirmă că nu există probleme grave cu acest software, update-ul se va propaga și către alte dispozitive.

Curios este însă faptul că prioritare nu au fost dispozitivele vândute în China, așa cum se întâmplă de obicei. De asemenea, este îmbucurător să vedem o lansare atât de rapidă a actualizării, întrucât seria Mi 10T a fost lansată în urmă cu doar câteva luni, în toamna anului 2020. Având în vedere că noul software abia apare într-o singură regiune, probabil că va dura mai mult timp până când îl vom primi și pe dispozitivele din România.

Pachetul are o dimensiune de 2,8 GB și probabil că necesită mai mult decât dublu spațiu liber pe stocarea internă a telefonului pentru a fi instalat. Chiar dacă există și un link de download pentru pachetul software, probabil că nu este o idee prea bună să încercați să îl instalați pe modele din alte regiuni.

sursa: adimorahblog, via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult