Sharp Aquos R6 va fi primul telefon non-Huawei cu sistem de camere Leica

09.05.2021
Sharp Aquos R6 va fi primul telefon non-Huawei cu sistem de camere Leica

Telefoanele de top de la Huawei din ultimii câțiva ani au pus un accent deosebit pe performanța camerelor sale, în special datorită parteneriatului pe care producătorul chinez îl are cu Leica, compania germană de optică fotografică. Se pare însă că în urma problemelor pe care Huawei le are în piață în ultima perioadă, Leica se orientează și către alți parteneri, unul fiind compania japoneză Sharp. Imagini scăpate pe internet cu noul smartphone Sharp Aquos R6 sugerează că acesta va fi primul telefon non-Huawei care va integra optică Leica și care chiar va primi și distincția „Co-engineered with Leica”, la fel ca în cazul modelelor Huawei P și Huawei Mate.

Sharp ar putea anunța un parteneriat cu Leica foarte curând

Nu știm însă foarte multe despre Sharp Aquos R6 în afară de faptul că ar trebui să fie prezentat oficial mâine, 10 mai, în Japonia. Telefoanele Sharp nu ajung în general pe alte piețe în afară de cea din Japonia, deci sunt slabe șanse să îl vedem în magazinele din Europa într-o manieră oficială.

Dispozitivele Aquos anterioare au adoptat tehnologii noi de-a lungul timpului, fiind unele dintre primele care au adoptat notch-ul în ecran sau ecrane cu refresh rate la 120 Hz, bazate pe panelurile IGZO de la Sharp, aceleași folosite și pe modelele de gaming Razer Phone. Modelul anterior, Sharp R5G a fost un smartphone echipat cu hardware de top, precum Snapdragon 865, un ecran QHD de 6,5” și camere performante. Putem presupune că noul telefon va beneficia de specificații similare, aduse însă la zi.

La nivel de design, Aquos R6 pare să adopte un ecran curbat la margini cu perforare în partea centrală pentru o cameră frontală. Camera de pe spate însă are un design neobișnuit, folosind un modul central echipat cu ceea ce par a fi doar două obiective. Senzorul principal, cu obiectiv wide, pare să fie unul dintre cele mai mari de până acum, iar alături avem ceea ce ar putea fi un senzor 3D TOF sau o cameră secundară și un sistem de focalizare laser, plus un blitz. Având în vedere parteneriatul cu Leica, este posibil să vedem capabilități foto interesante din partea acelei camere de dimensiuni mari.

sursa: Twitter

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult