Sharp prezintă AQUOS zero2, un smartphone de gaming cu rată de refresh la 240Hz

25.09.2019
Sharp prezintă AQUOS zero2, un smartphone de gaming cu rată de refresh la 240Hz

Rival pentru Asus ROG Phone ll, noul flagship al celor de la Sharp plusează cu versiunea Android 10 deja instalată şi carcasă rezistentă la apă şi praf.

AQUOS zero2 vine echipat cu un ecran OLED de-a dreptul impresionant, capabil să redea jocuri de Android folosind 240Hz rată de împrospătare a imaginii şi rezoluţie FHD+.

Carcasa cu greutate de numai 143 de grame adăposteşte o configuraţie bazată pe chip-ul Snapdragon 855, ajutat cu 8GB memorie RAM şi 256GB stocare internă cu format UFS 3.0. Singurul aspect oarecum îngrijorător este acumulatorul de numai 3130 mAh, cam mic pentru un smarphone echipat cu un ecran de asemenea calibru.

Cu accent pe latura estetică, Sharp AQUOS zero2 este oferit într-o carcasă subţire acoperită cu sticlă faţă-verso, disponibilă în versiunile de culoare Astro Black şi Misty White. Exceptând termenul de livrare fixat pentru luna decembrie, producătorul nu oferă alte detalii despre preţurile la vânzare şi disponibilitatea acestui model în afara pieţelor asiatice.

Tot în Japonia, Sharp a mai dezvăluit AQUOS sense3 şi AQUOS sense3 plus.

Încadrat la gama mid-range, AQUOS sense3 vine echipat cu un ecran FHD+ de 5.5” bazat pe tehnologie IGZO. Contrar tendinţelor actuale, telefonul păstrează rame orizontale destul de groase, acomodând o cameră frontală de 8MP la partea de sus şi senzor de amprente sub ecranul nedecupat. Pe spatele carcasei găsim o cameră foto cu doi senzori de 12MP, cel de-al doilea având lentile ultra-wide pentru obţinerea pozelor de aproape.

La interior găsim o configuraţie bazată pe chip-ul Snapdragon 630 ajutat cu 4GB memorie RAM, 64GB stocare internă şi acumulator de 4000 mAh.

Ceva mai bine dotat, modelul AQUOS sense3 plus primeşte chip-ul Snapdragon 636 ajutat cu 6GB memorie RAM şi este disponibil în variante cu 64GB şi 128GB stocare internă. Ambele modele vin echipate cu difuzoare stereo şi versiunea Android 9.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult