Sharp lansează Aquos R3, un nou telefon de top cu DOUĂ decupaje în display

09.05.2019
Sharp lansează Aquos R3, un nou telefon de top cu DOUĂ decupaje în display

Întrucât telefoanele au început să semene foarte mult între ele, cele mai scumpe fiind echipate cu ecrane curbate şi fără prea multe decupaje, companiile caută noi metode pentru a se diferenţia din punct de vedere vizual. Sharp pare să considere că un singur decupaj în partea de sus nu este de ajuns şi propune un nou dispozitiv numit Aquos R3, un model high-end care are nu unul, ci două „notch-uri” în display: unul sus şi unul jos.

Acesta nu este primul model de la Sharp decupat în două locuri. Modelul anterior, Sharp Aquos R2, a fost de asemenea bazat pe un design asemănător şi se pare că acela a avut destul de mult succes întrucât a apărut şi modelul care reprezintă „continuarea” seriei.

Decupajul din partea de sus este mic şi ar putea fi cu uşurinţă ascuns, acesta găzduind doar camera foto frontală, într-o manieră pe care am mai întâlnit-o pe dispozitive din ultmii ani. În partea de jos însă, ecranul este decupat pentru a face loc pentru butonul „home” şi senzorul de amprentă, elemente de design pe care nu le-am mai văzut de ceva vreme pe dispozitivele mobile.

Butoanele Home au fost înlocuite cu butoane virtuale şi gesturi, sau cu soluţii bazate pe senzori care aprind ecranul atunci când ridici telefonul, sau când atingi display-ul. De asemenea, senzorii de amprentă sunt acum integraţi fie în display, fi pe partea din spate a telefonului. Rareori, există posibilitatea ca senzorul să fie integrat într-un buton de pe marginea telefonului, însă aproape niciun producător nu mai foloseşte un senzor de amprentă amplasat în partea de jos a dispozitivului.

Când vine vorba despre specificaţii hardware, Sharp Aquos R3 stă foarte bine, chiar şi în comparaţie cu modele de la producători mai importanţi de pe piaţă. Avem de a face cu un chipset Snapdragon 855, 6 GB memorie RAM, 128 GB spaţiu de stocare intern şi acumulator de 3.200 mAh. Ecranul de 6,2” decupat în duă locuri oferă rezoluţie QHD+ (3.120 x 1.440 pixeli), însă este unul dintre puţinele modele realizate folosind tehnologia Sharp IGZO, care afişează imagini la 120 Hz. Singurul alt telefon de pe piaţă cu capabilităţi similare este Razer Phone.

Camerele foto sunt de asemenea performante, cea principală oferind rezoluţie de 12 megapixeli cu un obiectiv cu diafragmă f/1.7, în timp ce camera secundară beneficiază de rezoluţie de 20 megapixeli f/2.4 şi obiectiv ultra-wide. Pe partea din faţă este amplasată o cameră de 16 megapixeli.

Telefonul a fost anunţat momentan în Japonia, însă nu a primit o dată de lansare oficială sau un preţ. Având în vedere hardware-ul integrat în telefon, probabil că nu va fi tocmai ieftin. Totuşi design-ul cu două notch-uri ar putea să îl scoată în evidenţă. Rămâne de văzut dacă utilizatorii îl vor alege pentru că este „diferit”, sau dacă îl vor ignora pentru că are prea multe decupaje în display.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult