Și Oppo permite utilizatorilor să își „descarce” memorie RAM de pe internet

03.07.2021
Și Oppo permite utilizatorilor să își „descarce” memorie RAM de pe internet

Se pare că noile telefoane pot într-adevăr „descărca” RAM de pe internet. Xiaomi a lansat un update pentru modelul Redmi Note 10 Pro care poate extinde memoria RAM cu încă 2 GB, în timp ce Vivo oferă o funcționalitate similară pe câteva dintre dispozitivele sale. A venit rândul Oppo să extindă disponibilitatea funcției RAM Expansion (sau RAM+) pe câteva dintre telefoanele sale. Lansată inițial în Singapore, noua funcție software este acum disponibilă pe telefoanele din Orientul Mijlociu.

Telefoanele Oppo primesc posibilitatea de a folosi stocarea internă drept memorie RAM

Cu siguranță, majoritatea telefoanelor Oppo noi, cât și câteva modele mai vechi, vor oferi această funcționalitate în toate regiunile în care telefoanele companiei sunt vândute. Este vorba despre capabilitatea Ram Expansion/RAM+, care permite utilizatorilor să își configureze din meniul de setări câtă memorie RAM în plus își doresc să „instaleze” în mod virtual. Astfel, poți aloca până la 7 GB din stocarea internă a telefonului pentru a fi folosită drept memorie RAM.

Folosind această funcție, poți ține mai multe aplicații deschise simultan în fundal, însă nu este tocmai clar cine are nevoie de atât de multă memorie RAM pe telefoane mid-range. Oppo a lansat acest update pe telefoane precum Reno5, A94 și A74, dispozitive cu o performanță limitată, care nu ar rula oricum foarte multe aplicații pretențioase, în special din zona de productivitate. Mai mult, RAM-ul virtual, obținut prin alocarea lui pe stocarea internă, este semnificativ mai lent decât memoria RAM dedicată.

Această idee de RAM virtual nu este însă nouă. Sistemul de operare Windows folosește acest tip de memorie pe stocarea internă, sub forma așa-numitei „memorie swap”. Funcția este nouă însă pe platforma Android și pare să fie adoptată de cât mai mulți producători. Probabil că momentul a fost ales acum pentru că accesul la cipuri devine limitat, iar multe telefoane mid-range vor fi livrate cu memorie RAM mai puțină, iar cei care au nevoie de mai multă vor primi opțiunea de a folosi stocarea drept RAM, la nevoie.

sursa: Phone Arena

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult