Sikur lansează telefoane Sony XPERIA criptate, echipate cu portofel digital pentru criptomonede

27.09.2018
Sikur lansează telefoane Sony XPERIA criptate, echipate cu portofel digital pentru criptomonede

Compania Sikur, dedicată soluţiilor de securitate pentru mobil, a anunţat două nouă telefoane cu software proprietar criptat, orientate în special către cei care fac tranzacţii în criptomonede. Cele două modele se numesc SKIURPhone XZ1 şi SIKURPhone XA2, iar dacă aceste nume vă sunt cunoscute, este pentru că cele două dispozitive sunt modele Sony XPERIA cu software proprietar Sikur din fabrică.

Noile SIKURPhone rulează sistemul de operare SikurOS, care este bazat pe Android, însă foloseşte aplicaţii „sigure”, care fac doar transferuri de date criptate, imposibil de interceptat. Sikur susţine că portofelul său digital pentru criptomonede este „cel mai sigur de pe piaţă” şi că sistemul său de operare asigură interoperabilitate cu PC-uri printr-o suită software desktop, care poate facilita inclusiv mesagerie criptată prin text, voce sau video, pe lângă transferul de criptomonede. Există şi funcţii pentru companii, care să ofere acces de la distanţă la dispozitive.

Sikur susţine că va lansa şi un magazin de aplicaţii pentru SikurOS, unde utilizatorii vor putea găsi software sigur, pe care să îl instaleze pe SIKURPhone-uri, întrucât momentan acestea nu au acces la Google Play Store sau Play Services.

Cât costă însă un smartphone Sony vechi de un an echipat cu software sigur? Ei bine, SIKURPhone XZ1, modelul high-end, echipat cu Snapdragon 835, vine la preţul de 850 de dolari, un preţ mai mare şi decât al modelului Sony original lansat în 2017. Modelul SIKURPhone XA2, varianta mid-range, este listată la 650 de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult