Sony prezintă Xperia XZ3, noul său telefon de top cu funcţii AI şi hardware îmbunătăţit

30.08.2018
Sony prezintă Xperia XZ3, noul său telefon de top cu funcţii AI şi hardware îmbunătăţit

Sony a anunţat în sfârşit mult aşteptatul Xperia XZ3, noul său smartphone de top pentru cea de-a doua jum[tate de an. Acesta nu reprezintă o schimbare drastică faţă de modelul XZ2 prezentat în cadrul Mobile World Congress, însă vine cu mici îmbunătăţiri care aduc această gamă de dispozitive puţin mai aproape de concurenţa din piaţă la anumite capitole.

Xperia XZ3 nu pare să se fi schimbat foarte mult la exterior faţă de predecesorul său, păstrând multe dintre elementele de design care au debutat cu XZ2. Avem de a face cu o construcţie realizată din sticlă pe ambele părţi, o ramă metalică şi o cameră principală cu un singur senzor, cu un cititor de amprentă poziţionat sub acesta, undeva în centrul telefonului, o poziţie care părea incomodă şi pe generaţia precedentă, care nu a fost „reparată”.

La nivel hardware, telefonul include acelaşi componente de bază: chipset Snapdragon 845, 4 GB memorie RAM şi 64 GB stocare internă. Display-ul de 5,7” a fost înlocuit cu unul de 6”, de data aceasta realizat folosind un panou OLED curbat la margini şi rotunjit la colţuri, într-un design nu foarte diferit faţă de cel folosit de Samsung pe dispozitivele de la S8 şi până în prezent. Acesta beneficiază de o rezoluţie îmbunătăţită, fiind primul model Sony cu panou QHD+ (2.880 x 1.440 pixeli) şi este compatibil cu standardul HDR10 (compania a mai lansat în trecut telefoane cu ecrane 4K în gama „Premium”, dar nu QHD).

Camera foto principală pare să fie aceeaşi, cu un senzor de 19 megapixeli f/2.0 capabil să înregistreze video 4K şi super slow-motion la 960 cadre pe secundă, în timp ce camera frontală a primit un upgrade semnificativ la 13 megapixeli f/1.9. Odată cu îmbunătăţirea ecranului, a venit şi un acumulator puţin mai mare, de 3.330 mAh, care ar trebui să ofere autonomie îmbunătăţită.

Sony obişnuieşte însă să mai facă şi câteva experimente pe gama sa de telefoane. Astfel, a apărut funcţia Smart Launch, care lansează automat camera atunci când telefonul detectează că acesta este ţinut în mână într-un mod specific realizării de fotografii, cât şi funcţia Side Sense, care aduce în prim plan un meniu de scurtături la apăsarea ramei metalice. Meniul Side Sense este populat cu aplicaţii şi funcţii des folosite, acestea fiind sortate de un algortim AI.

Telefonul va fi lansat cu Android 9.0 Pie pre-instalat (primul telefon anunţat care are noua versiune din fabrică) în luna octombrie şi va ajunge pe piaţă la un preţ de aproximativ 800 de euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult