Sistemul de securitate Face ID de pe iPhone X a fost „păcălit” de un copil de zece ani [VIDEO]

15.11.2017
Sistemul de securitate Face ID de pe iPhone X a fost „păcălit” de un copil de zece ani [VIDEO]

Face ID este o tehnologie nouă, iar toată lumea este curioasă să afle cât de sigură este noua metodă de autentificare realizată de Apple. Utilizatorii de iPhone X par să fie destul de mulţumiţi de viteza şi acurateţea Face ID, însă niciun sistem de securitate nu este perfect. După ce Face ID a fost deblocat folosind o mască printată 3D, o utilizatoare demonstrează cum fiul său de 10 ani reuşeşte să deblocheze telefonul fără probleme dintr-o singură încercare. Din fericire, această situaţie vine „la pachet” şi cu o serie de sfaturi pentru înregistrarea feţei în Face ID.

Clipul de mai jos demonstrează cum sistemul de securitate Apple poate fi păcălit de o persoană cu trăsături similare, însă acesta pare să fie de fapt rezultatul unei înregistrări a feţei în condiţii mai puţin decât optime. Sana Sherwani, posesoarea telefonului, a dezvăluit ulterior că iniţial, Face ID a fost setat folosind o lumină ambientală slabă. Odată ce a înregistrat faţa în Face ID din nou, fiul său, Amar Malik, nu a mai putut debloca telefonul. Pentru a se asigura că este vorba doar despre o înregistrare eronată, aceasta şi-a înregistrat o a treia oară faţa în Face ID din nou în lumină slabă, fiul său putând iar să deblocheze telefonul.

În cazul tatălui său, fiul a putut debloca telefonul într-o singură situaţie, însă nu a mai funcţionat după acel moment, indiferent de lumina prezentă în timpul înbregistrării feţei. Apple a avertizat la lansarea lui iPhone X că telefoanele ar putea fi deblocate de fraţi gemeni şi că din când în când (odată la un milion) ar putea detecta eronat o faţă care nu este înregistrată, însă compania asigura utilizatorii că astfel de situaţii vor fi foarte rare.

În cazul în care aveţi un iPhone X sau vă doriţi unul, probabil că ar fi o idee bună să înregistraţi faţa în Face ID într-un loc bine luminat, unde lumina vine din faţă, pentru a evita situaţii în care alte persoane, fie că sunt rude sau care doar seamănă foarte mult din punct de vedere fizic cu voi, v-ar putea debloca telefonul doar prin scanarea feţei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult